15 °C, Budapest
15 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
17°
Szombat
19°
2024.04.24. szerda, György
filter.hu filter.hu

Bőrápolási tippek, melyeket jó alkalmazni a nyaralás idején

A meleg nyári időjárás mindenki számára egy lazább időszakot jelent, azonban bizonyos témák esetében jó, ha tartjuk a megszokott rutint, sőt bizonyos témákban fontos, hogy még több odafigyeléssel éljük meg a nyári mindennapokat.

A bőrápolás során például kifejezetten fontos, hogy a forróságra és a nap sugaraira felkészítsük testünket. Ehhez nem kell más, mint hogy megfontoljunk és esetleg extra odafigyeléssel betartsunk pár, bőrápolás miatt szükséges javaslatot.

A várva várt pihenés felboríthatja bőrünk egyensúlyát

A nyaralásra készülődve elképzelhető, hogy nem a bőrápolás lesz az, amire elsőként felkészülünk. Azonban az addig megszokott és jól működő szépségápolással kapcsolatos rutint kifizetődőbb lehet tartani a szabadság alatt is, hiszen lehet, hogy az üdülés pár napja alatt a megszokott és bevált kozmetikai termékeink nélkül felborul bőrünk egyensúlya. Azt követően egy időigényes, bosszantó és akár még költséges folyamat is várhat ránk, hogy újból felállítsuk bőrünk egyensúlyát.

Utazószettek - avagy mire figyeljünk bőrünk egészségének megőrzése érdekében?

A nyaralás során nincs szükség bonyolult dolgok betartására ahhoz, hogy megőrizzük bőrünk egészségét. Pár tipp és trükk betartásával könnyen vigyázhatunk testünkre, hiszen ha azon, amit addig bőrünkkel csináltunk, működik - miért változtatnánk, ha nem muszáj? 

Elsődlegesen a legfontosabb, hogy amennyire csak lehet, tartsuk magunkat az addig kialakított szokásos bőrápolási rutinhoz. Ehhez nincs másra szükség, mint hogy az előzetesen használt kozmetikai készítményeket magunkkal vigyük a nyaralásra.

Bizonyos minőségi kozmetikai termékeket gyártók, mint például a Dermaquest Magyarország, saját termékekből álló utazószettek összeállításával adnak lehetőséget arra, hogy az utazásra kisebb kiszerelésben magunkkal vihessük a jól megszokott termékeiket. Ezek az utazószettek a termékcsalád kipróbálására is alkalmasak. Lehetővé teszik, hogy ne kelljen nagy kiszerelésben megvásárolni a készítményeket addig, amíg az ember meg nem győződött azok hatásosságáról.

A nyaralás alatt érdemes figyelni arra is, hogy biztosítsuk testünk számára a megfelelő fényvédelmet. Jó eséllyel egy nyaralás időszakában egész napokat fogunk a szabadban tölteni. Ma már szinte elfogadott tény, hogy ezt tilos a megfelelő faktorszámú fényvédő termék használata nélkül megtenni. 

Amennyiben repülővel utazunk, figyeljünk arra, hogy az utazás során hidratáljuk megfelelően a bőrünket, mivel a hosszú repülőutak kiszáríthatják a bőrt.

A szállodákban kihelyezett kozmetikai termékek, illetve szappanok minősége valószínűleg nem adja az addig megszokott védelmet bőrünknek, így ha tehetjük, ne használjuk azokat hosszú távon.

Amennyiben esetleg elfelejtettük elcsomagolni kedvenc kozmetikai termékeinket, javasolt inkább azok kis kiszerelésben történő megvétele a nyaralóhelyen, bőrünk meghálálja, ha a pihenés napjaiban is megkaphatja az addig megszokott napi kezelést. 

Összességében elmondhatjuk, hogy a bőrápolás a nyaralás alatt is rendkívül fontos. Ahhoz, hogy megtartsuk bőrünk egyensúlyát, nem kell mast tenni, mint az addig megszokott termékeket alkalmazni.

 

Test, lélek
Smink, haj, köröm
Test, lélek
Smink, haj, köröm
Test, lélek
Smink, haj, köröm
Test, lélek
Smink, haj, köröm
További anyagok