5 °C, Budapest
5 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Kedd
2023.12.02. szombat, Melinda
filter.hu filter.hu

Tudtad, hogy a kilincs komoly fertőzések forrása lehet?

Amikor a lakás higiéniájáról gondoskodunk, sokszor figyelmen kívül hagyjuk a kilincseket, pedig a szó szoros értelmében kézenfekvő problémát jelentenek. Van azonban egy remek új megoldás, amivel folyamatos tisztítás nélkül is higiénikus marad a kilincs.

Az ablakkilincs talán az utolsó dolog, ami eszünkbe jut a fertőtlenítésnél, pedig a legtöbben azonnal ablakot nyitunk, mikor hazaérünk, még mielőtt kezet mosnánk. Ez pedig azzal jár, hogy a kinti baktériumokat, vírusokat és gombákat szétkenjük a lakásban, hiszen később már nem fogjuk a kilincset törölgetni. A Roto egy remek megoldást dolgozott ki az ablakkilincsek higiéniájának biztosítására, amivel érdemes közelebbről is megismerkedni.

Különleges tetőablak kilincs

Ha korábban Roto ablakra tettük le a voksunkat, akkor nyerő helyzetben vagyunk, mert már a régebbi típusokhoz is rendelhető a www.rototetoablak.hu oldalon az a különleges, antibakteriális bevonattal ellátott kilincs, ami az új tetőablakoknak már alaptartozéka. Jelenleg a Designo és a RotoQ modellekhez kapható ilyen kilincs, de a későbbiekben még tovább bővülhet a paletta.

Mitől antibakteriális?

Ezek a tetőablak kilincsek egy különleges ezüstion bevonattal vannak ellátva. Ez az anyag a mikroorganizmusokkal, vírusokkal, baktériumokkal vagy gombákkal érintkezve néhány óra alatt lényegében teljesen elpusztítja azokat. Ha figyelembe vesszük, hogy alapból nagyjából 150 féle baktérium van egy ember tenyerén, ami ennek akár sokszorosára is felszaladhat, ha bevásárlásból vagy tömegközlekedés használata után érkezünk haza, akkor óriási innováció, hogy ez a rengeteg fertőző anyag már nem árthat nekünk egy egyszerű bevonatnak köszönhetően.

Mitől hatásos?

Az ezüst-ion a mikroorganizmusokkal kapcsolatba lépve gátolja azoknak az enzimeknek a működését, amik a kórokozók anyagcseréjét teszik lehetővé, valamint károsítja a védőburkaikat, ezáltal a mikroorganizmusok rövid időn belül elpusztulnak. Az ezüst-ion hatékonysága nagy koncentrációban nagyobb, mint a legtöbb antibiotikumnak. Ennek az anyagnak a használatában az egyik legnagyobb pozitívum, hogy úgy ad ekkora fertőtlenítő teljesítményt, hogy teljesen biztonságos, egészségre káros anyag nincs benne.

Az ezüst-ion bevonattal ellátott kilincsek sokáig megőrzik fertőtlenítő hatásukat anélkül, hogy frissíteni kellene a bevonatot, de ha tartunk tőle, hogy már nem él a bevonat, egyszerűen vásárolhatunk egy másik kilincset.

Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
További anyagok