28 °C, Budapest
28 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
20°
Kedd
24°
2023.09.23. szombat, Tekla
filter.hu filter.hu

A largus örökjáradék megoldsát kínál a nyugdíjasszegénység ellen

Az alacsony nyugdíjak korrekciójának hiánya, és a kizárólag az általános inflációt kompenzáló emelés azok, amik elsősorban okolhatók a nyugdíjasok folyamatos elszegényedéséért. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataiból kiderül, hogy tíz év alatt 11 százalékról 37,8 százalékra nőtt az úgynevezett relatív szegénységi rés a 65 évnél idősebbek körében, sőt a nőknél még ennél is rosszabb az arány.

A mintegy 2,2 millió nyugdíjas közül 1,2 millió 150 ezer forintnál kevesebből kénytelen kijönni havonta (csaknem harmaduk havi bevétele a 100 ezer forintot sem éri el).

A korábban megállapított nyugdíjak durván lemaradtak az újakhoz viszonyítva, két azonos ideig, azonos munkakörben dolgozó nyugdíjba vo­­nuló ellátása között akár 70 százalékos vagy nagyobb különbség is lehet pusztán attól, hogy mondjuk az egyikük 2012-ben, a másikuk 2021-ben kérte a nyugdíja megállapítását.

Miben bízhatnak a szépkorúak?

Az egyik legjobb megoldás a Largus Örökjáradékon keresztül érhető el, amely amellett, hogy rendszeres támogatást és anyagi biztonságot nyújt, még azt is garantálja, hogy a szépkorúak a megszokott környezetükben, saját otthonukban élhetnek tovább.

Mit lehet tudni a cégről?

A cég 2012-ben azzal a céllal alakult meg, hogy egy ingatlanalapú konstrukción keresztül az öngondoskodási szolgáltatói szektor markáns és kiemelkedő eredményeket produkáló szereplője legyen.

A nyugdíjasok által megfogalmazott igényeket felmérve, az életjáradék közvetítést választották, mint a szolgáltatásuk fő irányvonalát. A piacra lépésüket az is indokolta, hogy a korábbi három nagy szolgáltató 2008-ban gyakorlatilag kivonult a piacról és már nem fogadtak be újabb igényeket.

Largus Örökjáradék a hagyományos életjáradéki konstrukció megreformálásából és annak ügyfél-központúvá tételének akaratából született. Szolgáltatásaik közé tartozik a szerződéskötés előtti igényfelmérés, a személyre szabott ajánlat kidolgozása és a teljes körű ügyintézés, amelynek során az ügyfeleket elkísérik az aláírásig!

De mit tartalmaz maga az életjáradéki szerződés?

Szerződéskor azonnali nagy összegű kifizetést, amely akár több millió forint is lehet. Élethosszig tartó, garantált, folyamatos és kiemelt összegű havi járadék folyósítását. Automatikusan átvállalásra kerül a lakás/ház biztosítása. Szavatolják a szépkorúak kényelmét azzal is, hogy gondoskodnak az ingatlan műszaki állapotának megőrzéséről.

Az ingatlan tulajdoni lapján – a Földhivatalnál – bejegyzésre kerül az idősek élethosszig tartó kizárólagos ingatlanhasználati és életjáradéki joga, amely az otthonuk zavartalan birtoklását és a járadékok rendszerességét is törvényileg garantálja.

Sőt náluk van egy extra garancia is: A szerződés ugyanis garantálja, hogy amennyiben nem kerül folyósításra az esedékes havi járadék, akkor a szerződött ingatlan haladéktalanul visszaszáll a járadékosra. Mindez úgy, hogy a járadékosnak sem a kezdeti sok millió forintos kifizetést, sem az idő közben folyósított havi járadékokat nem kell visszafizetnie.

Összességében elmondhatjuk, hogy a Largus Örökjáradék, úgy biztosítja a szépkorúak számára a boldog nyugdíjas éveket, hogy a szerződőknek cserében nem kell sem anyagi sem pedig lakhatási kockázattól tartaniuk.

Lesz (állami) nyugdíj
Ha nem teszel valamit, akkor nem lesz
Lesz (állami) nyugdíj
Ha nem teszel valamit, akkor nem lesz
Lesz (állami) nyugdíj
Ha nem teszel valamit, akkor nem lesz
Lesz (állami) nyugdíj
Ha nem teszel valamit, akkor nem lesz
További anyagok