19 °C, Budapest
19 °C
Budapest
Holnap
23°
Holnapután
24°
Szombat
26°
2022.08.17. szerda, Jácint
filter.hu filter.hu

Ismerkedj meg a lean szemlélettel!

Amikor új útra lépünk nincs könnyű dolgunk. Az ismerkedés egy új szemlélettel, irányzattal alapos utánajárást, nem kevés időt és energiát igényel. Ilyenkor legfőbb vágyunk, hogy egy helyről, megbízható forrásból tudjuk beszerezni a fejlődésünkhöz szükséges anyagokat, információkat. A Lean Enterprise Institute (LEI) Hungary ebben segít a lean szemlélet iránt érdeklődőknek.

Kinek érdemes elmélyednie a lean szemlélet alapelveiben, gyakorlataiban? Azoknak, akik szeretnék cégüknél hatékonyabbá tenni a munkafolyamatokat, vezetőként kölcsönös tiszteleten alapuló munkakörnyezet kialakítására törekednek, valamint szeretnék fejleszteni munkatársaik problémamegoldó képességét.

Lean témájú könyvek, tanulságos történetek

LEI Hungary szakemberei nekik szeretnének segíteni, méghozzá úgy, hogy egy helyre gyűjtik az összes magyar nyelven elérhető lean könyvet, így a “leaneseknek” nem kell órákat tölteni internetes kereséssel, ha be szeretnék szerezni a nekik megfelelő köteteket. Összeválogatták a legjobbakat, neked már nincs más dolgod hátra, mint kiválasztani a legjobban tetszőket!

A kínálatuk gyakorlatias, olvasmányos kötetekből áll, amelyek tele vannak a való életből származó példákkal, gyakorlatokkal, és lehetőséget adnak arra, hogy sikeres cégek színfalai mögé nyerj betekintést. Minden adott az inspirálódáshoz, a tanuláshoz és a fejlődéshez. Lelkes kezdők és tapasztalt szakértők egyaránt megtalálják itt a nekik való könyveket. 

Ízelítő a “Lean, a mindennapi kenyerünk” című könyvből

A “Lean, a mindennapi kenyerünk” című könyv, egy több mint 100 üzletből álló barcelonai pékséghálózat és a hozzájuk tartozó péküzem lean átalakulását mutatja be. A tulajdonosok maguk írják le, hogyan vezettek lean fejlesztéseik rendőrségi razziához. A hatóságok az éjszaka közepén mindenáron le akartak jutni a nem létező pincébe, ugyanis meg voltak győződve arról, hogy az üzemben 0-24-ben illegális bevándorlókat dolgoztatnak. Meglepetésükre ennek azonban nyomát sem találták.

Mégis hogyan jutottak erre a következtetésre?! A versenytársak adták a tippet a rendőrségnek, miszerint érdemes lenne körülnézni a cég háza táján. Nem tudták elképzelni ugyanis, hogy egy ilyen kicsi péküzemből, ennyi emberrel, hogyan lehet napi szinten ellátni mind a 100 üzletet. A konkurencia azt hitte, hogy csakis valamilyen csalás, szabálytalanság lehet a háttérben.

Érdekel, hogyan válhat képessé egy cég ilyen mértékű üzleti sikerek elérésére? Olvasd el Te is a “Lean, a mindennapi kenyerünk” című könyvet!