12 °C, Budapest
12 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
17°
Szombat
19°
2024.04.24. szerda, György
filter.hu filter.hu

Így kerülheted el, hogy átverjenek a kormánymű felújításával

Az interneten számos történet kering arról, hogyan verték át a kormánymű-felújítás kapcsán a gyanútlan autósokat. Ilyenkor több tízezres, de akár százezres nagyságrendű is lehet a kár.

Érdemes néhány percet rászánnod arra, hogy megtudd, mikre kell odafigyelned, ha kormánymű-felújításhoz keresel megbízható céget!

Szervókormány javítása szakszerűen

Maga a javítás nem olyan feladat, ami hosszú heteket vagy hónapokat venne igénybe - feltéve, ha a kormánymű szakértő kezekbe kerül. A munka általában 1-2 munkanap alatt elkészül, ha a Szervokormány javítás csapatát bízod meg vele.

A javítás során a legfontosabb kérdés, hogy milyen alkatrészekkel dolgoznak a szakemberek. Az olcsó, utánngyártott alkatrészek sokszor csak tetézik a problémát. Mindenképpen gyári alkatrészekben kell gondolkodni, még akkor is, ha ezeknek az ára borsosabb.

Szintén fontos kiszimatolni, hogy csak azt cserélik, amit nem lehet kihagyni, vagy az összes tömítés cserére kerül-e. Ha teljes felújítást fizetsz, akkor elvárható, hogy a pénzedért teljes felújítást is kapj. Jogos igény, hogy új porvédő gumiharangot biztosítsanak a felújítás mellé, hiszen ez nem egy jelentős tétel, ám ha ez elmarad, akkor a szennyeződés tönkreteheti a tömítéseket.

Kell-e számla a javításról?

Sajnos sokan mind a mai napig trükköznek a számlával. Csábító lehet, hogy megbízz valakit a kormánymű-felújítással, aki nem ad számlát róla, mivel így kevesebbe kerül a javítás költsége. Ezzel két alapvető probléma van.

Az egyik az, hogy törvényellenes. Legalább ekkora gondot jelent az, hogy ha nem kapsz számlát az elvégzett felújításról, akkor ha garanciális problémád adódik, nem biztos, hogy érvényesíteni tudod majd. Pusztán a szerviz jóindulatára leszel hagyatkozva, hogy beismerik-e, hogy náluk voltál, és hajlandóak-e orvosolni az adott hibát.

Ne okozz felesleges fejfájást magadnak, mindig olyan céget válassz, ahol eleve a számlás árakat tüntetik fel. Fontos tisztázni, hogy az ár pontosan mit is tartalmaz, így el lehet kerülni a kellemetlen meglepetéseket.

Nézz utána a dolgoknak!

Mindenképpen megéri szánni néhány percet arra, hogy kiderítsd, kire bízod a kormánymű-felújítást. Ha van a cégnek weboldala, ellenőrizd, hogy eredeti képeket használnak-e vagy csupán illusztrációkat. Ezt a Google képkereső szolgáltatásával másodpercek leforgása alatt megteheted.

Érdemes megnézni azt is, hogy a cég a Google találati oldalán csak fizetett hirdetésként jelenik-e meg, vagy normál találatként is. A keresőóriás jellemzően csak olyan cégeket mutat meg az első oldalakon, amelyek megbízhatóak. Az értékelések megvizsgálásával plusz információkat lehet nyerni a szerviz hozzáállásáról, munkamoráljáról.