8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
15°
Csütörtök
10°
2024.04.22. hétfõ, Csilla
filter.hu filter.hu

Nem érted a gamerek nyelvét? Gyere, segítünk!

Nincs is jobb, mint beülni egy gameplay elé és nézni, ahogy egy profi játékos viszi a pályákat, legyőzi az ellenséget, vagy épp győzelemre vezeti a csapatát.

A gamerek szóhasználata azonban egészen eltér a miénktől. Gyakran használnak angol eredetű szavakat, amelyek az átlag fül számára szinte semmi jelentést nem hordoznak. A következőkben két dolog lesz majd a középpontban. 

Az egyik, hogy miért jó program különböző gamerek játékát nézni, a másik pedig a különleges szóhasználatuk. Adni fogunk egy kis segítséget is ahhoz, hogyan tudod őket igazán könnyen megérteni, tarts velünk Te is!

A gameplayek csak gyerekeknek valók!

Sajnos ki kell, hogy ábrándítsunk! A gameplayek, amelyek jelenleg már két platformon is jelen vannak, minden korosztály számára készülnek. A legtöbb videós, akik ezeket a produktumokat készítik, maguk is már túl vannak a huszon sokadik életévükön. Így már ebből is könnyen megállapítható, hogy ezek a tartalmak nem csupán gyermekeknek készülnek. 

Miért nézz te is gamer videókat?

A számítógépes játékok jelenleg már tényleg minden korosztály számára elérhetőek. Mindenki érdeklődési körét képesek kielégíteni. A játékok különböző kategóriái között lehetetlen, hogy ne találj olyat, ami érdekel. Stratégiai, logikai, sőt akár olyan játékokat is lehet találni, amelyek bizonyos történeteken vezetik végig a játékosokat.

Nagyon sokan azért néznek ilyen tartalmat, mert maga a játék érdekli őket, vagy ők maguk nem tudják végigvinni akár az első szintet, vagy nincs rá idejük, esetleg nem tudják maguknak megengedni a beszerzését. Sőt, olyanok is vannak, akik azért kattintanak ilyen tartalmakra, mert szeretnék megtudni, megérné-e beszerezni az adott játékot.

A gameplayek nagyon sok pozitívummal kecsegtetnek. Kikapcsolódást nyújtanak egy mozgalmas nap végén, az adott játék pedig gyakran izgalmasabb élményt jelenthet, még úgy is, ha nem te játszod, mint egy film vagy sorozat. Ha eddig még nem néztél meg egy játékot sem, mi azt ajánljuk, adj egy lehetőséget valamelyik népszerű videójátéknak. 

Oké-oké, de mik ezek az idegen szavak, amikkel dobálóznak?

Sok gamer számára már triviális, mi a “cheat” vagy a “permadeath”. Azok számára, akik azonban még csupán most kezdik felfedezni a játékok világát, ezek a szavak teljesen értelmetlen zagyvaságnak tűnhetnek. Ha Te is egy vagy közülük, azt ajánljuk, hogy a stream vagy videó mellett legyen megnyitva egy online gamer szótár is, amelyből bármikor pillanatokon belül megtudhatod, hogy mit jelent az adott szó, amit a játékos épp használt! Ezek a kifejezések szerencsére gyakran kerülnek elő, így egy szót általában csak egyszer, max. kétszer kell megnézned.

Neked melyik a kedvenc játékod? Na és kinek a végigjátszását szereted leginkább követni?