19 °C, Budapest
19 °C
Budapest
Holnap
23°
Holnapután
24°
Szombat
26°
2022.08.17. szerda, Jácint
filter.hu filter.hu

Hatékonysági rekordok dőlnek meg a napelemes rendszerek világában!

A LONGi komoly eredményeket ért el a kiemelten nagy hatásossággal rendelkező p-típusú napelemek, valamint a heterojunction cellák esetében is. Eredményeik felülmúlták az összes eddigi próbálkozást.

A p-típusú monokristályos bifaciális TOPCon napelemük esetében sikerült elérniük, hogy a konverziós hatékonyság több legyen, mint az addig elért maximális 25%. Az elért 25,02%-os eredményre egyesek talán csak legyintenének egyet, hogy mire fel a nagy hajcihő, de nagyon fontos eredmény a tekintetben, hogy végre sikerült áttörni egy stabilnak és eddig megdönthetetlennek tűnő határt. 

A heterojunction napelem cellák esetében a konverziós hatásosság még ezt is meghaladta, ugyanis elérte 25,26%-ot, amivel egyenesen a technológia gyártásának csúcsán találhatják magukat. Az eredmények teljesen hivatalosak, validáltak.

Nincs megállás a fejlődésben!

És hol van még a vége? Hasonlóan kecsegtető eredményekről adott számot az n-típusú TOPCon napelem cella esetében is, amely szintén jelentős növekedést regisztrált, s immáron 25,21%-os konverziós hatékonyság büszke tulajdonosa, noha mindeközben a JinkoSolar részéről sikerült elérni a 25,25%-os eredményt is, így eme örömbe némi üröm is vegyült. De mit mond mindez nekünk a napelemes rendszerekről?

Napelemes rendszerek otthon és a cégben is

A folyamatos hatékonyságnövekedés, az állandó fejlesztések és kecsegtető hírek a legjobb bizonyítékai annak, hogy ez a jövő. 

A megújuló energiaforrások használatával csökkenthető a globális felmelegedés sebessége, és több időt nyerünk az alkalmazkodásra és a bolygónk megmentésére. A környezet védelme mára már mindennapjaink részévé vált, és egyre több tudatos lépés születik annak megóvása érdekében, mind egyéni, mind vállalati, de magasabb, országos és világszinten egyaránt. 

A mindennapokban látjuk és érezzük, hogy ez már nem ámítás, hanem tényleg itt és most történik a környezetünk dinamikus átalakulása. Ahhoz, hogy megfelelően reagáljunk a változásokra, és a lehető legjobban felkészüljünk az előttünk álló változásokra is, miközben környezettudatos magatartásunkról is tanúbizonyságot teszünk - nos, ennek legjobb módja a napelemes rendszer telepítése.

Akár otthoni, akár céges, vállalati környezetbe tervezünk napelemes rendszert, ma már a pályázatírás, a tervezés, az engedélyeztetés és a kivitelezés terheit egyformán leveszik a vállunkról. A komplex szolgáltatás lehetőséget ad arra, hogy csak annyi energiát és időt igényeljen részünkről a feladat, amely feltétlenül szükséges, miközben még abban is megnyugodhatunk, hogy az általunk választott cég a társadalmi felelősségvállalás tekintetében is élen jár, így a telepítéssel járó feladatok nem rónak további terhet a környezetünkre. 

A napelemes rendszer segítségével sokat tehetsz a környezet védelméért, miközben akár a nulla forintos villanyszámlát is könnyedén elérheted. Ne habozz tovább!