8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Csütörtök
2023.12.04. hétfõ, Barbara, Borbála
filter.hu filter.hu

Konténeres sittszállítás Budapesten? Mit lehet és mit nem?

Ha Budapesten szeretnél konténeres sittszállítást, akkor valóban csak sittet szállíttathatsz el? Vagy vannak esetleg más esetek is, amikor jól jöhet ez a szolgáltatás? Egyáltalán tudod, hogy mi az a sitt? És ez akkor nem veszélyes anyag? Tényleg, és mi van a veszélyes anyagokkal? Ezen kérdések mindegyikére megkapod a választ, csak olvasd el ezt a bejegyzést.

Mi is az a konténeres sittszállítás valójában?

A sitt egy gyűjtőnév, mely gyakorlatilag mindenféle építési törmeléket takar, ezek gyűjtőneve. Ha valaki konténeres sittszállítást szeretne, akkor építkezéseknél, felújításoknál vagy bontásoknál keletkező törmeléket és szemetet akar elszállíttatni. Ide tartoznak a faldarabok, a vakolat, a téglatörmelék, a kő, a cserép, áthidaló elemek, gipszkarton, csövek, szigetelés, csempe, beton, stb. Gyakorlatilag minden ide tartozik, ami a fenti esetekben keletkezik. Ezenkívül azonban vannak még egyéb esetek is, amikor jól jön egy konténer.

Lomtalanítás

Lehet, nem rögtön érthető, hogy miért is venné valaki igénybe ezt a szolgáltatást lomtalanításhoz, de mindjárt elmagyarázom. Amikor valaki lomtalanítani szeretne, akkor két lehetősége van. Egyrészt megvárja az év azon időszakát, amikor a “központi” lomtalanítás van, amikor a hulladékszállítást végző cég betervezi a lomtalanítást. A másik eset pedig az, hogy csinál magának egy lomtalanítást, amikor csak szeretne.

Ez utóbbira több esetben is szükségünk lehet, még ha hirtelen nem is így gondolnánk. Egyrészt kellhet akkor, ha örökölünk egy ingatlant, és az tele van lommal, amitől mielőbb szabadulnánk. Másik jellemző eset az, amikor új ingatlanba költözünk, de a régi tulajok nem foglalkoztak a lomokkal, csak ott hagyták. Ekkor is szeretnénk ezektől mielőbb megszabadulni, hogy nyugodtan beköltözhessünk. Bármelyikről is legyen szó, jól jön ez a lehetőség.

Szóródó anyagra van szükségünk az építkezéshez

Erre sem gondolnak sokan, talán azért sem, mert ez a szolgáltatás nem mindenkinél elérhető. De pl. a fenti linken elérhető Budapest Konténernél igen. Ha az építkezéshez szükséged van sóderre, homokra, kavicsra vagy termőföldre, és sittszállító konténert is rendelsz, összehozható a kettő. Így nem érkezik üresen a konténer, mert viszi a rendelt szóródó anyagot, visszafelé pedig elszállítják vele a sittet. Tiszta haszon.

Veszélyes anyagok szállítása

Sajnos ezeket az anyagokat nem fogod tudni elszállíttatni ugyanígy. Ezek speciális kezelést igényelnek, nem szállíthatók akárhova és nem szállíthatja őket akárki. Csak olyanok kezelhetik a veszélyes anyagokat, akiknek erre külön engedélyük van. Érdemes azért persze megkérdezni a sittszállítót, hátha van hozzá engedélyük, de ne vegyél rá mérget, hogy lesz.

Veszélyes anyagnak minősül az olaj, olajos rongy, akkumulátor, elemek, autógumi, különböző vegyi anyagok, festékek, gyanták, azbeszt, pala, higanytartalmú hulladékok.

 

Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
További anyagok