18 °C, Budapest
18 °C
Budapest
Holnap
23°
Holnapután
24°
Szombat
26°
2022.08.17. szerda, Jácint
filter.hu filter.hu

Az egészséges és boldog állatok titkai

Aki az állatokat szereti, rossz ember nem lehet - szól az átköltött közmondás. Az állattartás kemény munka és sok lemondással jár, de a róluk való gondoskodás nagyon sok örömet tud nyújtani. Különösen igaz ez, ha egészséges és boldogok a jószágokat szeretnénk végeredményül kapni.

Odafigyelés

Mivel az állatok nem tudják szóban elmondani, ha valamijük fáj, rosszul érzik magukat, ezért az állattartóknak fontos figyelni a jelekre.

Az állatoknál a leggyakoribb probléma az emésztőrendszer és az immunrendszer nem megfelelő működése. Ez rendkívül súlyos betegségeket okozhat, hasmenést, a szőrzet vagy toll kihullását, sőt agresszív viselkedést és kannibalizmust is.

Nem csak, hogy az állat szenved, ami önmagában borzasztó, de súlyos állatorvosi költségekkel is kell számolnunk az egészségének rendbetétele miatt. Legrosszabb esetben a jószág már nem menthető meg, ezért nagyon fontos a megfelelő odafigyelés és a megelőzés!

Megelőzés

Az immunrendszer, idegrendszer és a hormonrendszer egészsége és rendeltetésszerű működése a bélrendszerhez köthető, ahol méregtelenít és felszívja a tápanyagokat a szervezet.

A bélrendszer egészségének érdekében a tavaszi étrendre történő átálláskor - ami fiatalabb és magasabb cukortartalmú füvet jelent - érdemes szerves-ásványi takarmány kiegészítőt használni. Ennek segítségével jelentősen megelőzhető a hasmenés, amit állateledelbe, ivóvízbe vagy takarmányba is keverhetünk.

Lehetőség szerint próbáljuk elkerülni az antibiotikum-tartalmú készítmények használatát állatainknál. Ezek rendkívül gyengítik a jószágok ellenálló képességét, mivel bélflórájukat károsítja. A lehető legjobb megoldás, ha a szervezetüket természetes probiotikumokkal és huminsavakkal erősítjük.

Immunerősítés

A Humac Farm Magyarországnál kapható minőségi takarmánykiegészítők segítenek megkötni és kivezeti a gyógyszermaradványokat és méreganyagokat a szervezetből. Jelentősen képes csökkenteni a gyulladásokat és az allergiás reakciók előfordulását, valamint ellátja a szervezetet mikroelemekkel.

A jó minőségű takarmány mellett ajánlott, hogy az állatok állandóan hozzá tudjanak férni a nyalósókhoz is.

Az ásványi anyagok fontos szerepe

Az állatok természetes úton történő legeléskor arra törekednek, hogy magas ásványianyag-tartalmú táplálékot vigyenek be szervezetükbe. A téli hidegek során, amikor a mozgásuk korlátozottabb, csökken a tápanyagdús takarmány, és kevesebb ásványi anyag jut nekik.

Ennek pótlására az utódok méhen belüli fejlődése és a tej minősége miatt is nagyon figyelni kell.

A Humac Farm Magyarország szerves-ásványi takarmánykiegészítői ideálisak és ajánlottak bio állattartás és bio állati eredetű termékek előállítása során. 100%-ban természetes készítményeik nagyban hozzájárulnak az állatok egészségéhez és jólétéhez. Az állattartás mellett a kertgondozásban is nagy segítséget nyújtanak magas huminsavtartalmú termékeikkel.

 

Hírek, érdekességek
Nevetős-könnyezős
Hírek, érdekességek
Nevetős-könnyezős
Hírek, érdekességek
Nevetős-könnyezős
Hírek, érdekességek
Nevetős-könnyezős
További anyagok