0 °C, Budapest
0 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Szombat
2024.04.24. szerda, György
filter.hu filter.hu

Műanyagmentes babavilág

Legtöbbünk életébe eljön a nap, amikor úgy érezzük, tennünk kell valamit a Földért, az Életért, Gyermekeink Jövőjéért. Ez a szemlélet lehet egy otthonról hozott minta, de jöhet a korral vagy egy olyan élethelyzettel, amikor felül kell vizsgálnunk a körülményeinket, és ezáltal kialakul egy belső késztetés a környezettudatosabb élet felé.

Mindannyiunk célja az kell legyen, hogy minél kisebb legyen az általunk “kitaposott” ökológiai lábnyomunk. Az ehhez vezető út hosszú és valljuk be, éppen elég rögös is ahhoz, hogy sokszor csak a legkitartóbbak legyenek képesek hosszú távon is járni rajta. A Komforte.hu pont ebben van segítségükre. 

Az alternatívák megtalálása

Sokan esnek abba a hibába, hogy egyik napról a másikra kezdenek bele egy új életformába, ez azonban hosszú távon - akárcsak egy gyorsan elröppenő újévi fogadalom - nem hozza meg a várt eredményt. 

Az elmaradt gyors és könnyű siker helyett csupa akadállyal szembesülhetünk, melyek egyúttal elindítják a kifogások gyártását. Pedig a környezettudatosság és ezen belül a műanyagmentesség elérése (vagy már az arra való törekvés is) nem ördögtől való dolog.

Már azzal is rengeteget teszünk, ha egy-egy terméket többször egymás után is felhasználunk, vagy figyelünk arra, hogy olyan dolgokat vásároljunk, melyek újrahasznosítottak és újrahasznosíthatók is egyben. Minden, ami akár házilag, akár iparilag komposztálható, dupla haszonnal jár a Földnek, hiszen azonkívül, hogy nem szennyez még vissza is forgat valamicskét a természetes körforgásba.

Műanyagmentes fürdetés 

A Komforte.hu egyik legrégebbi partnereként a Rotho Babydesign kifejezetten úttörőnek számít a maga területén. Az általuk Németországban gyártott babagondozási eszközök 70%-ban cukornád és 25%-ban ásványi anyagok felhasználásával készülnek, így 95%-ban vegyianyag-mentes termékek.

Kínálatukban megtalálhatóak a mindennapi használathoz nélkülözhetetlen fürdőszobai kellékek, úgy mint bili, fürdetőkád vagy akár wc-szűkítő.

Szilikon a megoldás

Léteznek olyan szilikontermékek, melyeket kézbe fogva azonnal érezzük a minőséget és a tartósságot. A Komforte.hu legnépszerűbb darabjai a 100%-ban tiszta szilikonból készült, TÜV minősítéssel is rendelkező Everyday Baby termékek éppen ilyenek, melyeket ha le akarjuk cserélni, akkor a szelektív szemetesbe tehetjük, bár erre igen ritkán lesz szükség, hiszen mindennapi használat mellett is 10 év az elhasználódási idejük.

A szilikon és rozsdamentes étkészlet az önálló étkezéssel való ismerkedés első pillanatától használható. Az osztott tányér tapadófelülete megakadályozza a csúszkálást, hogy az első falatokhoz boldog és biztonságos pillanatok társuljanak.

Környezettudatos ételtárolás a Komforte.hu világában

A Komfortne.hu-nál kapható Snack’n’Go tasakok Spanyolországban készülnek, 100%-ban növényi alapanyagok felhasználásával, így garantáltan nem tartalmaznak semmilyen műanyagot.

A strapabíró és tartós textilből varrt termék esetén a gyártó kiemelt figyelmet fordított arra, hogy ne legyen benne semmi olyan anyag, ami miatt megromolhatna a benne tárolt élelmiszer.

 

Játékok, ruhák, eszközök
Babás dolgok
Játékok, ruhák, eszközök
Babás dolgok
Játékok, ruhák, eszközök
Babás dolgok
Játékok, ruhák, eszközök
Babás dolgok
További anyagok