8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
15°
Csütörtök
10°
2024.04.22. hétfõ, Csilla
filter.hu filter.hu

Utazási tippek

Útvonalterv készítése

A tervezés szempontjából két véglet van az utazók körében. Vannak, akik a legrészletesebben megtervezik és megtervezik utazásukat. Vannak olyan emberek is, akik nem terveznek spontán helyszíni bejárásokat az érkezésig és az indulásig. Ha túltervezzük az utat, az egész túl merevvé válik. Bármi zavarhatja és megzavarhatja a további menetrendet. Ha nem tervezünk semmit, akkor helyben össze kell állítanunk egy listát. Ezért szinte biztos, hogy a látogatás nem a legjobb menetrend szerint fog menni. Valahol a kettő között vagyok, és szerintem ez a legjobb.

Felsoroltam a nevezetességeket és a megközelítés módját. Kiosztom ezeket egy adott napszámra, hogy minden a lehető legjobban illeszkedjen.

Adjon menetrendet családjának vagy barátainak!

Bármi megtörténhet az út során. Jó, ha legalább egy olyan ember van a családban, aki tudja, hol vagyunk most.

Nem szabad biztosítás nélkül utazni

Sokan továbbra is külföldre mennek biztosítás nélkül. És olcsón vásárolhat egy alapzsákot! Valójában az az ár, amellyel jobb helyeken vásárolhatunk kávét, biztonságos. Nem szabad azt gondolni, hogy amúgy sem történt veled semmi, mert nagyon odafigyelsz! Nem éri meg naponta megkockáztatni pár száz forintot! Ez a biztosítás különféle helyzetekben nyújt védelmet: orvosi ellátáshoz való hozzáférés betegség, elveszett tárgyak, sérült poggyász, repülési késések vagy lemondások miatt stb.

 

Ne tervezz túl szorosan!

Bár több tartalmat láthat így, mégsem a legjobb ötlet, ha utazásait programokkal tölti meg. Nem igazán élvezhetjük azt, amit látunk. Bár lehet, hogy soha nem megyünk arra a helyre. Ha a program valamilyen okból kudarcot vall, nincs idő további dolgokra. Vagy talán csak azért hiányoltad, mert nem volt elég időd. Hogy őszinte legyek, hajlamos vagyok az ideálisnál több programot feltenni.

Az ütemtervet azonban nem rendeztem túl, csak azért, hogy a lehető legtöbbet ne hagyjam ki egyetlen tartalomról sem.

 

Szállás ellenőrzés

Mondanom sem kell, hogy a megfelelő szállás arany, nagy ár-érték arány mellett. Ha nem tudunk normálisan aludni, kellemetlen lehet néhány mérföldet tölteni a városban. A szállást négy nagyon fontos szempont alapján szoktam választani. Eddig nem hagytak cserben! Természetesen az első a biztonság! A területnek és magának a szállásnak biztonságosnak kell lennie. A másik valami, ami megfelel az elvárásainknak (gondozás, szobai felszerelés stb.).

Ez a két dolog jól érthető a nagyobb oldalon, ahol megjegyzéseket közölnek. Jól megismerheti a szállás minőségét a TripAdvisor, a Google Vélemények és a Booking oldalon. A másik két dolog a szállás helyével kapcsolatos. Ezeket megtekinthetjük a Google Maps-en.

Ha városnézésre indul, érdemes a belváros közelében foglalnia, hogy ne kelljen gyakran utaznia. Ha tengerparti vakáción vagyunk, akkor nyilvánvalóan a strand közelében akarunk lenni.