14 °C, Budapest
14 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
16°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

Minden, ami munkavédelem: egy helyen

Akár munkáltatóként, akár munkavállalóként kerülünk kapcsolatba a munkavédelmi felszerelések kiválasztásának kérdésével, egy dolog biztos; ez pedig a minőségi termékek iránti folyamatos igény.

Eltérően a hétköznapi viseletek és felszerelések piacától, ahol a trendek követése miatt változik a kínálat, itt a divat alapvetően mellékes, bár kétségkívül fontos szempont. Ha mégis figyelembe vesszük, akkor is csak abban az esetben, ha a külcsínen kívül minden vele szemben támasztott minőségi és biztonságtechnikai követelménynek a legmesszebbmenőkig megfelel. 

Szakértők a pult mögött

Ha Önnek a munkája során munkavédelmi ruházatot vagy védőfelszerelést kell használnia, a megfelelő darabok kiválasztása korántsem egyszerű feladat. Szerencsére hazánkban is vannak olyan gyártók és forgalmazók már, akik több évtizedes tapasztalattal, nemzetközi szakértő gárdával és folyamatosan képzett munkatársakkal rendelkeznek a munkavédelmi termékek piacán.

A kiváló minőség, a gondos kivitelezés és a szakszerű tájékoztatás hármasa elengedhetetlen, hogy a vásárló biztonságosan, a legújabb fejlesztések felhasználásával készült ruhadarabokban és eszközökkel végezhesse mindennapi munkáját.

Széles körű termékskála

A mindennapokban ha meghalljuk, hogy valakinek munkavédelmi felszerelésre van szüksége, hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy az illető olyan munkát végez, ahol a magasban vagy feszültség közelében, esetleg zajos gépek közelében kell dolgoznia, pedig a valóság az, hogy számos olyan foglalkozás és munkahely létezik, ahol előírás ezeknek a ruhadaraboknak és eszközöknek a használata. 

Nem mindegy azonban, hogy a napi több órán át hordott termék mennyire felel meg az előírásoknak, szabványoknak és nem utolsósorban a személyes igényeknek. Egy rosszul illeszkedő darab “csupán” kellemetlenséggel jár, azonban a nem megfelelő minőségű darabok súlyos, esetleg maradandó sérüléseket is okozhatnak. Megnyugtató a tudat, hogy a munkavédelem különböző területein magasan képzett és elhivatott szakemberek dolgoznak azon, hogy ez Önnel soha ne fordulhasson elő. 

A megfelelő felszerelés kiválasztása

A fejlődésre nem túl nyitott, jellemzően kisebb településeken található munkaruházati üzletek kínálatában általában csak a jól “bejáratott” márkákat és típusokat tartják, elsősorban az adott környéken található keresleti igényekhez igazodva. 

Ugyanakkor ha webáruházból rendelünk, gyakran vetődik fel a kérdés, hogy vajon megtaláljuk-e azt a terméket, amire valóban szükségünk van, és hogy az mind méretben, mind kivitelben megfelelő lesz-e.

Feladatát egy védőeszköz - mely viselőjének egészségi és biztonsági állapotát megóvja - ellátni maradéktalanul csak akkor képes, ha a gyártás során a szakmai előírásoknak megfelel. Ezeknek a minősített védőeszközöknek a beszerzését legjobb, ha szakemberre bízzuk.