15 °C, Budapest
15 °C
Budapest
Holnap
14°
Holnapután
18°
Kedd
16°
2024.03.02. szombat, Lujza
filter.hu filter.hu

Foodtruck és büfétippek

Nagyon nagy divatja van a különböző büféknek, melyek sorban nyílnak egymás után. Némelyik nagyon sikeres lesz, míg mások gyorsan bezárnak. Íme, néhány tipp, ha ilyen helyet nyitnál.

Milyenek legyenek az ételek?

Napjaink utcai étkezése már a minőségre koncentrál. Ezért nem elég sétálós, kézzel ehető ételeket készíteni. A street food egy újhullámos továbbgondolása az egyszerű utcai étkezéseknek. 

Legyen az étel finom, jól komponált és minőségi alapanyagokból készüljön. Ezeknek az elvárásoknak már nehéz megfelelni, persze nem lehetetlen. Kísérletezzük ki a lehető legjobb ízeket. Szervezzük meg a friss alapanyagok beszerzésének és tárolásának leghatékonyabb módját. Persze ne legyünk szerények reklámozni sem, hogy csakis a legjobb alapanyagokból dolgozunk.

Az étlapnak nem kell többoldalas kisregénynek lennie. De a választékban illik helyet kapnia valamilyen vegetáriánus ételnek is, illetve legyen legalább a legnépszerűbb ételeknek mentes alternatívája is, hogy azok is megkóstolhassák őket, akik egyébként nem tudnák.

A csomagolás

Az elviteles ételek csomagolását is át kell gondolni. Nem árt, ha valamilyen egyedi design jellemzi a mintájukat. Persze ez nem kötelező.

Fontos, hogy minden ételmennyiségre gondoljunk, amikor a csomagolóanyagot beszerezzük. Legyen minden általunk árult ételtípushoz és mennyiséghez is megfelelő csomagolás.

A környezettudatosság pedig nem csak ajánlás, hanem sok szempontból fontos. Szerencsére ha jól gondolkodunk ezzel a kérdéssel kapcsolatban, akkor a fogyasztóink is értékelni fogják a szemléletünket. A legjobb megoldás, ha különböző papírtárolókba csomagoljuk el az ételt. 

A szelektív hulladékgyűjtő is fontos, és komoly segítséget jelenthet, ezért figyeljünk oda arra, hogy vendégeinknek legyen lehetősége ilyen módon megszabadulni a szeméttől.

Hangulat és stílus

A hangulat és az egységes megjelenés is sokat számít. Találjunk ki egy, az ételeinkkel összhangba hozható stílust. Az ahhoz kapcsolódó hangulati elemeket hangoljuk szépen össze. Érezze jól magát a vendég, még ha egy kis szabadtéri büféről is van szó.

Használjuk bátran a színeket és a fényeket: lámpákkal, fényfüzérekkel dobjuk fel a büfénk környezetét. 

Kis büfék esetében tényleg nem kell sok eszközön gondolkodnunk, viszont azoknak érdemes egymáshoz és a profilunkhoz is passzolniuk. A logónk színei például köszönjenek vissza több helyen is, hogy egységes képet mutassunk magunkról.

PR és online jelenlét

Manapság már elkerülhetetlen az online jelenlét. Nem csak arra gondolunk, hogy tudjanak a büfénkről, hanem hogy aktívan folyamatosan megszólítsuk a követőinket, és újakat szerezzünk.

Az online jelenlét minimuma, hogy folyamatosan elérhetőek legyünk, és naprakész információt tartalmazzon az oldalunk. Ennél azonban valójában már sokkal többre van szükség. Egységes arculatra, stílusra az online világban is.