19 °C, Budapest
19 °C
Budapest
Holnap
23°
Holnapután
24°
Szombat
26°
2022.08.17. szerda, Jácint
filter.hu filter.hu

Számfestő készlet gyerekeknek

A mai játékiparban hatalmas verseny folyik azért, hogy megnyerjék a gyerekeket. Az agyonautomatizált, csilivili, zenélő, beszélő játékok kevés lehetőséget adnak arra, hogy a gyerekek kreatívan elmélyüljenek egy tevékenységben. Nem beszélve a villogó fények és zörejek negatív hatásáról, ami hamar lefárasztja az agyat.

Nem ritka, hogy ezek a sokszor igen drága játékok, végül néhány nap után a polcra kerülnek porosodni, mert valójában annyira nem is érdekesek.

A szülők pedig sokszor ott állnak értetlenül, hogy gyermekük érdektelen, unatkozik, nem tud relaxálni, önállóan játszani, és sokszor ingerültté is válik. Próbáljuk meg ezért olyan tevékenységekhez hozzásegíteni őket, amiben elmélyülhetnek, kikapcsolódhatnak, felfedezhetnek, bármikor abbahagyhatják vagy folytathatják. Kiváló eszköze lehet ennek a festés, rajzolás, ami igazi flow élményt nyújt gyereknek, felnőttnek.

Slow parenting, simplicity parenting: Nevelj lassan mozgalom

A Nevelj lassan mozgalom egyszerűsége és nagyszerűsége abban áll, hogy kevés tevékenységet szerveznek a gyerekeknek, és ahhoz a kevés tevékenységhez inkább minőségi időt igyekeznek kapcsolni. Idő, hogy a gyerek el tudjon mélyülni egy-egy dologban, amivel szívesen foglalkozik. 

Manapság, ha kimagaslónak találjuk a gyereket valamiben, hajlamosak vagyunk azonnal különórákra, foglalkozásokra vinni, majd utána este még következik a leckeírás, tanulás. Gyakorlatilag mint egy száguldó vonat, amiből nehéz részleteiben megfigyelni a táj szépségét, rohanással telnek napjaink.

A gyereknek nincs olyan szabadideje, amire mi ne lennénk hatással. Egy tanulmány szerint a mai gyerekek legalább 1 órával kevesebbet alszanak, mint régen. Pedig az alvás az idegrendszer érése szempontjából legalább olyan fontos, mint a fejlesztő játékok. Enélkül fáradt, alulteljesítő gyermekké válnak, és egy ördögi kör lesz belőle.

A slow parenting szerint többet ér, ha hagyjuk a gyereket a maga tempójában haladni bármiféle irányítás vagy nyomás nélkül. 

Festés, rajzolás az egyszerű, kiegyensúlyozott gyerekkorért

A festés, rajzolás az ember ősi tevékenysége, az önkifejezés legrégebbi módja. A még beszélni nem tudó gyermek egyik kedvenc elfoglaltsága, amikor még szavak hiányában lendületes vonalakkal, firkarajzaival fejezi ki belső érzéseit. Mivel oly kevés szabályt ismernek még ekkor, ezért nem azt jelenítik meg, amit tudnak, hanem amit éreznek. Ez megmarad akkor is, amikor már keretek és szabályok alkalmazása mellett teszik mindezt.

A rajzolás, festés lehetőséget ad olyan élményteli időtöltésre, amivel mind értelmi, mind érzelmi fejlődése biztosított gyermekünknek, és még pihentető is.

Számfestő készletek a lassúbb gyerekkorért

Ha gyermekünk szívesebben színez, mintsem rajzol magától, akkor számukra izgalmas és egyben relaxáló időtöltést nyújthat a népszerű számfestő készlet. Az Alkoss Otthon kreatív áruház termékei között kisebb és nagyobb gyerekek is találhatnak kedvükre valót. 

Sőt, az egészen kicsikre is gondolnak a kevésbé aprólékos számfestőkkel. A cél azonban ugyanaz: minőségi időtöltéshez hozzásegíteni gyerekeinket.

 

Kerülendő
Ez tetszik!
Kerülendő
Ez tetszik!
Kerülendő
Ez tetszik!
Kerülendő
Ez tetszik!
További anyagok