0 °C, Budapest
0 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Szombat
2024.04.24. szerda, György
filter.hu filter.hu

A konyhák kedvenc gépe: a mosogatógép bekötése

A konyhák alapfelszereltségébe ugyan nem tartozik bele a mosogatógép, mégis akkora kényelmi funkciót hordoz magában, hogy a legtöbben már el sem tudják képzelni az életüket nélküle.

Egy mosogatógép telepítése nem nagy ördöngösség, ha minden feltétel adott hozzá, és jól átgondolta, hogy milyen típust fog választani. Az alábbiakban ebben segítünk, hogy minden rendben legyen a konyhai gép beszerelése során.

Hogyan kössük be a csöveket?

A mosogatógép beszerelésének leglényegesebb pontja a csövek bekötése. Ez többféle módon is kivitelezhető, de a legjobb eset az, ha van kifejezetten erre a célra kialakított kiállásunk. Erre egy 100-160 cm hosszú tartalék tömlővel lehet rákötni a mosogatógépet, ami többnyire tartozéka a gépnek. Amennyiben ez a tömlő túl rövid, és nem ér el a kiállásig, toldásra van szükség. Ebben az esetben viszont mindenképpen érdemes vízvezeték-szerelőt hívni. A tömlő egyik vége a géphez van építve, a másik végét pedig egy egymenetes hollander segítségével a befolyó vízkiállásra kell kötni. Az öblítőcsövet egy csőbilinccsel a kivezetőhöz kell csatlakoztatni.

Szeretné, ha biztosan szivárgásmentesen lenne beszerelve a mosogatógépe? Hívja az S.O.S. Vízszerelést, hogy gyorsan és biztos kézzel dolgozó szakember végezze el a feladatot.

Érdemes már az elején átgondolni, hogy hideg vagy meleg vízzel működő mosogatógépet szeretne vásárolni. A hideg vizes modellek népszerűbbek, ezek maguk is rendelkeznek fűtőszállal, és fel tudják melegíteni a használt vizet a kívánt hőmérsékletre. 

Hogyan oldjuk meg, ha csapra kell kötni a mosogatógépet?

Előfordulhatnak olyan esetek is, amikor nincs lehetőségünk előre kialakított kiállásra csatlakozni. Ebben az esetben sajnos azzal kell dolgoznunk, ami van, ami azt jelenti, hogy a csapról kell osztanunk vízforrást a mosogatógép számára. Ez megoldható egy sarokszeleppel vagy egy mosogatógéptöltő szeleppel is. 

A sarokszelepet a csap alatt találjuk. Amennyiben nem egy kombinált szelep van fent, és nem volt még korábban mosogatógép a rendszerre kötve, a sarokszelepet cserélni kell. A kombinált sarokszelep segít abban, hogy a csap és a mosogatógép vízellátása egymástól függetlenül is szabályozható legyen. Többnyire a vastagabbik kimenetet szokták a mosogatógéphez kötni, a vékonyabbat pedig a csaphoz.

Abban az esetben sem kell kétségbe esni, ha nincs sarokszeleppel ellátva a rendszer a telepítés helyszínének környékén. Ebben az esetben ugyanis egy mosogatógéptöltő szeleppel is át lehet hidalni a problémát. Ennek a feladata alapvetően megegyezik a sarokszelepével, a legnagyobb különbség viszont, hogy ezt közvetlenül a csap elé kell bekötni. Ebből kifolyólag viszont el kell zárni a főcsapot, és le kell ereszteni a csapban maradt vizet is, hogy le tudjuk kötni a rendszerről.

 

Bútorok, konyhagépek
Eszközök, kiegészítők
Bútorok, konyhagépek
Eszközök, kiegészítők
Bútorok, konyhagépek
Eszközök, kiegészítők
Bútorok, konyhagépek
Eszközök, kiegészítők
További anyagok