20 °C, Budapest
20 °C
Budapest
Holnap
23°
Holnapután
17°
Péntek
17°
2023.10.03. kedd, Helga
filter.hu filter.hu

Brembo fékalkatrészek: féktárcsa, féknyereg és fékbetét

Te ismered az olasz Brembo fékalkatrészeket gyártó márkát? Ha eddig esetleg még nem ismerted, akkor érdemes közelebbről szemügyre venned. Nem véletlen, hogy a vásárlói visszajelzéseknél szinte hibapont nélkül végeznek az élen. A nevük egyet jelent az elhivatottsággal és a minőséggel, melyet akár te is megtapasztalhatsz saját autódon.

Pár mondat a Brembo történetéről

Az olasz Brembo cég 1961-ben alakult, és a fékekben találták meg az útjukat. Mai napig is az egyik legkomolyabb fejlesztő csapattal dolgoznak a világon. Folyamatosan tökéletesítik a fékeket, fékalkatrészeket. 1975-ben már a Forma 1-be is bemerészkedtek, azaz nem egy kispályás gyártóról van szó. 1980-tól pedig gyakorlatilag minden “gumírozott” járműhöz gyártottak alkatrészeket: autókhoz, motorokhoz és teherautókhoz is.

Brembo féktárcsák

Ma már gyakorlatilag mindent gyártanak, ami a fékrendszerhez kell. Így nem csak a féktárcsát vagy a fékbetétet tudod tőlük beszerezni, de pl. a féknyerget, fékdobot, fékpofát, sőt a fékolajat is.

A féktárcsáik a hagyományos acélfékekkel ellentétben magas széntartalmú acélból készülnek. Ezzel biztosítva a magasabb hőtűrést, a kisebb zajt és kisebb vibrációt. Emellett nagy hangsúlyt fektetnek a védelemre is: UV bevonattal, vízbázisú UV festékkel védik a korróziótól a tárcsáikat. A jobb és stabilabb fékhatás eléréséről a PVT rendszer gondoskodik, mellyel jelentősen megnövelt belső hűtési felületet kapunk, ami javítja a termikus hatásfokot.

Felújított Brembo féknyereg

Féknyeregtervezésben, -gyártásban és -felújításban élen járnak a világon. Minden egyes új féknyereg egy vagyon, ezért elérhető a felújított változatuk. Ez nem replika, hanem eredeti, használt, csak felújították. Megnézik, hogy a visszaérkező használt nyereg felújítható-e még, vagy sem. Ha nem, akkor megsemmisítik, hogy biztos ne kerüljön ismét forgalomba. Ha felújítható, akkor kicserélik az összes belső és mozgó alkatrészt, és egy korróziógátló-szeres kezelést is kap.

Ha ilyen kiváló minőségű alkatrészekre lesz szükséged, akkor a Bremo fékalkatrészeket keresd az Evo Autó KFT kínálatában.

Brembo fékbetétek

A Brembo fékbetétek súrlódó anyaga kb. 20-30 anyag keverékéből áll. És ez igaz az utángyártottra is, mely ugyanebből a keverékből áll. Sok gyártóhoz hasonlóan ezeken az alkatrészeken is megtalálható a hátoldalán a zajcsillapító réteg, gumi-fém-gumi formában.

Már kapható az új, több mint 30 anyagból álló Xtra változat is. Semmi nyikorgás, alacsony zajszint és kiváló fékhatás jellemzi. Az új összetételnek köszönhetően kisebb kopás, ezáltal magasabb élettartam jellemzi. Emellett a hideg- és melegfékezés hatásfoka is gyakorlatilag azonos. A kiváló hatásfoka és a strapabíró képessége is elárulja, hogy kifejezetten sportos használatra lett tervezve. Ha ott megállja a helyét, akkor hétköznapi használat mellett végképp meg fogja. Nem lehet vele mellélőni.