32 °C, Budapest
32 °C
Budapest
Holnap
24°
Holnapután
23°
Szerda
25°
2023.06.04. , Bulcsú
filter.hu filter.hu

Hihetetlen igazságok a sport világából

Bármekkora sportrajongó vagy, előfordulhat, hogy sok mindenről így sem hallottál. Ezen megpróbálunk változtatni és bemutatunk kevésbé köztudott sportigazságokat.

Wimbledonban átlagosan több mint 42 ezer teniszlabdát használnak el a bajnokság alatt.

A Barcelona csapata lőtte a legtöbb gólt eddig egy Bajnokok Ligája idényben. A katalánok 46 találatig jutottak az 1999/2000-es szezonban.

A 20Bet adatai alapján Bayern München csapata ellen a jelenleg is aktív játékosok közül Marco Reus lépett legtöbbször pályára. A német támadó 30 mérkőzésen eddig 11 gólt és 8 gólpasszt hozott össze, amivel az aktív labdarúgók közül a legtöbb gól és gólpassz listáját is vezeti.

A magyar válogatottnak eddig a legalább 10 mérkőzésen találkozó csapatokkal szemben Luxemburg ellen a legjobb a győzelmi rátája. A két válogatott eddigi 11 összecsapásából 10-et nyertek meg a magyarok, ez pedig 90,9-es győzelmi rátának felel meg.

1994-ig négyévente rendezték olimpiát, azóta a téli és a nyári játékok váltakoznak 2 évente.

A 79-szeres magyar válogatott Vanczák Vilmos korábban Gennaro Gattuso csapattársa volt a svájci Sion csapatában, ahol 27 mérkőzésen lépett pályára a világbajnok olasz labdarúgó.

Bulgária volt az egyetlen futballcsapat eddig, ahol legalább egy kezdőcsapatnyi játékos vezetékneve ugyanúgy végződött egy világbajnokságon (-OV).

Az NB 1-ből kieső DVTK csapatában korábban fordult meg kameruni, bolíviai és kanadai válogatott játékos is.  

Dárdai Pál mellett jelenleg a DAC edzője Németh Antal irányít magyar edzőként külföldi elsőosztályban szereplő csapatot. Érdekesség, hogy a dunaszerdahelyi klub nemrég kinevezett vezetőedzője a Piliscsabai SE igazolt játékosa.

A Bwin bónusz statisztikái alapján a 30 leggyorsabb 100 méteres sprintből 9 született dopping nélkül, és mind a 9-et Usain Bolt futotta.

Az idei szezonban 9 csapat tudott duplázni, ami azt jelenti, hogy megnyerte a bajnokságot és a kupát is a hazájában. Ilyen csapat például a Red Bull Salzburg, a Besiktas, az Ajax Amsterdam és Dinamo Kijev is.

Itthon
Külföldön
Itthon
Külföldön
Itthon
Külföldön
Itthon
Külföldön
További anyagok