14 °C, Budapest
14 °C
Budapest
Holnap
10°
Holnapután
15°
Szombat
10°
2023.03.29. szerda, Auguszta
filter.hu filter.hu

Mire kell figyelni az arclemosó kiválasztása során?

Az arclemosó kiválasztása során számos fontos szempontot figyelembe kell venni, amelyekre talán sokan nem is gondolnának elsőre. Melyek ezek a fontos szempontok? Mivel érdemes tisztítani az arcbőrt? Milyen összetevőket tartalmazzon az arclemosó? Mi történik, ha kimarad a napi rutinból az arctisztítás? Olvass tovább, cikkünkből kiderül!

A napi arcápolási rutin első és egyben legfontosabb lépése az arctisztítás, melyhez megfelelő arclemosóra van szükség. Minden esetben olyan terméket kell választani, mely megfelel a bőrtípusodnak, valamint a bőröd aktuális állapotának. Továbbá elengedhetetlen lépés a választás során az összetevők listájának ellenőrzése.

Káros kemikáliáktól mentes legyen az arclemosó

Érdemes olyan arclemosót választani, mely minden bőrtípusra ajánlott, így biztosan elkerülhető az irritáció. Az állagot tekintve a habzó arclemosók igazán népszerűek. Ezeknek a változatoknak az adagolója levegőt juttat az arclemosó folyadékba, így az könnyű, habállagú lesz.

A habállagú arclemosók könnyebben felvihetőek az arcra, illetve a kisebb kiszerelésű változatok is hosszú ideig kitartanak. Mindemellett arra is figyelni kell, hogy a kiválasztott arcápoló természetes összetevőket tartalmazzon és káros, szárító kemikáliáktól mentes legyen.

Frissítő, tisztító és fiatalító hatás

Amellett, hogy alkalmazkodjon az adott bőrtípushoz, habállagú legyen és természetes összetevőket tartalmazzon, egyéb szempontoknak is meg kell felelnie az arclemosónak. Például garantálnia kell, hogy valóban hatásos tisztítás legyen végezhető vele, maximálisan eltávolítsa a szennyeződéseket, a zsírt, az elhalt hámsejteket, a porszemcséket és a sminkmaradványokat.

Mindemellett pedig felfrissítse az arcbőrt, kitisztítsa a pórusokat és fiatalító hatással is rendelkezzen. A Manuka.store Manuka mézes frissítő arclemosója minden említett kritériumnak megfelel, és az arctisztításhoz ellenállhatatlan édes narancsillatot is biztosít.

Mikor és hogyan kell elvégezni az arctisztítást?

Reggel és este egyaránt szükség van arctisztításra. Reggel az elhalt hámsejteket kell eltávolítani és az éjszakai hidratálókrém maradványait. Este pedig az elhalt hámsejtek mellett a szennyeződéseket és a sminket. Semmi esetre sem szabad kihagyni az arctisztítást, hiszen az arcbőrön maradt szennyeződés és smink irritációt és egyéb bőrproblémákat is okozhat.

Az arclemosót mindig körkörös mozdulatokkal kell a bőrbe masszírozni, és figyelni kell közben arra, hogy a szem környékére ne kerüljön belőle. A szemfesték eltávolításához külön, erre a célra kifejlesztett terméket kell alkalmazni. A bőr rendszeres tisztításával elkerülhető, hogy eltömődjenek a pórusok és pattanások, valamint aknék alakuljanak ki. Ráadásul ezzel a rutinnal az arcbőr feszessége és rugalmassága is megőrizhető.

 

Test, lélek
Smink, haj, köröm
Test, lélek
Smink, haj, köröm
Test, lélek
Smink, haj, köröm
Test, lélek
Smink, haj, köröm
További anyagok