12 °C, Budapest
12 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Szerda
2023.03.26. , Emánuel
filter.hu filter.hu

Nyaralni indulsz? Ezt semmiképp ne hagyd otthon!

Ha utazni készülsz, kényelmesebbé teheted az utazást, ha praktikusan állítod össze a csomagodat. Készíts listát, és kezdj el időben összepakolni.

Válassz akkora táskát, amibe minden belefér, de vigyázz, ne ess túlzásokba. Nem kellemes cipelni a túlpakolt bőröndöt, és tudjuk, hogy nyaraláskor bizony adódhatnak váratlan helyzetek. Épp ezért mindig legyenek nálad az irataid és a telefonod. Emellett pedig íme néhány holmi, amit mindenképp magaddal kell vinned a vakációra, hogy teljes legyen az élmény.

Örökítsd meg a pillanatot!

Szeretnéd újra és újra átélni a nyaralás legszebb, legemlékezetesebb pillanatait? Akkor mindenképp vidd magaddal a sportkamerádat! Ezekkel a kütyükkel csodálatos víz alatti videófelvételeket készíthetsz. 

Ha nosztalgiázni szeretnél, vagy rossz a kedved a téli hidegben, csak elő kell venned a felvételeket. Ráadásul egy kattintással megoszthatod barátaiddal, ismerőseiddel az élményeidet! Ne habozz, ha még nincs ilyen kamerád, ideje beszerezned egyet, mielőtt nyaralni indulsz.

Helytakarékos csomagolás

Minél kisebb a pakkod, annál kényelmesebben utazhatsz, válaszd akár a saját autót, akár a repülőt vagy a vonatot. Nem is beszélve a bicikliről. A mini kozmetikai termékek igazán praktikus társaid lesznek a vakáció alatt. Semmi szükséged egy egész tubus fogkrémre vagy samponra, amíg nyaralsz. 

Hagyd otthon a vastag, bolyhos törölköződet is. Válaszd a kicsire hajtható, vékony, mégis jó nedvszívójú törölközőket. Ha igazán célszerűen szeretnél pakolni, de nincs benne tapasztalatod, hívd segítségül az internetet. Számos olyan videót találsz a neten, amely segít neked a leghelytakarékosabb csomagolásban.

Vidd magaddal a kultúrát

A nyaralás kitűnő alkalmat kínál minden olyan tevékenységre, amelyre a hétköznapokban nem mindig jut idő. Ha hónapok óta tervezel elolvasni egy könyvet, itt a remek alkalom. Vidd magaddal akár papír, akár e-book formájában.

Ha az utóbbit választod, akkor még több helyed marad a bőröndben úgy, hogy közben több kötetet is olvashatsz. Ne felejtsd otthon az akkumulátortöltőidet, és jó, ha van nálad egy power bank, feltöltve. Így minden szituációban elérhető leszel, és te is hívhatsz bárkit, ha szükséged lenne rá. 

Nélkülözhetetlen gyógyszerek 

Ha nem szenvedsz semmilyen krónikus betegségben, akkor is érdemes házi patikával nekivágnod az útnak. A neszesszeredben legyen fájdalomcsillapító, lázmérő és lázcsillapító. Csomagolj be hasfogót, különösen akkor, ha egzotikus országba utazol. Allergia esetén legyen nálad valamilyen antihisztamin. Ez krém formájában is nagyon hasznos, enyhíti a rovarcsípés és a napégés tüneteit. 

Mindenképp vigyél magaddal kullancs- és szúnyogriasztót, ragtapaszt, sőt akár egy fáslit és jégzselét is. Mindenképp köss utasbiztosítást, így bármi történik veled, sokkal könnyebb és költséghatékonyabb lesz az ellátás és az ügyintézés. Ennek a kötvényét is csúsztasd az irataid közé.

 

Low budget
Nem low budget
Low budget
Nem low budget
Low budget
Nem low budget
Low budget
Nem low budget
További anyagok