28 °C, Budapest
28 °C
Budapest
Holnap
24°
Holnapután
23°
Szerda
25°
2023.06.04. , Bulcsú
filter.hu filter.hu

Ha emelnénk rendezvényünk színvonalát, béreljünk emelőkosaras autót!

Lassan itt nyár, és bízzunk abban, hogy a fesztiválok időszaka is beköszönt az idén. Nem gondoltuk a koronavírus megjelenésekor arra, hogy a padnémiának köszönhetően egy teljes szezon telik majd el a nagyrendezvények nélkül.

A nem ismert kilátástalan helyzetnek köszönhetően tavaly sajnos szinte minden rendezvény, tábor és olyan összejövetel rendezését be kellett szüntetni, amelyeken a sok ember részvétele miatt nehezen lehetett volna betartani a járványügyi intézkedéseket.

Idén már más a helyzet, egyre több ember védett, így ők a védettségi igazolás birtokában részt vehetnek a különböző rendezvényeken, melyek a tavalyihoz képest jó számmal meg is lesznek tartva.

Színesíthetjük a rendezvényekeket technikai elemekkel

Az utóbbi években - még ha az elmúlt egy év meg is törte ennek ívét - rendkívül magas színvonalra fejlődött a rendezvények technikai, szervezési, infrastrukturális színvonala. Nem véletlen, hiszen saját iparágnak tekinthetjük az emberek szórakoztatásának e fajtáját. Az ipar köré pedig további iparágak sorakoztak kiszolgálónak. Nem csak a turizmus szervezhet a fesztiválok és rendezvények köré csoportosítva sajátos programokat, hanem például a gasztronómia is új irányba fejlődött a rendezvényeken történő részvétellel. 

Az infrastruktúrát biztosító kellékek is sajátos irányban fejlődtek a korábbi fapados fesztiválokhoz képest, bizonyos cégek már szinte a luxuskörülmények biztosításához járulnak hozzá bérelhető eszközeikkel.

Látványelemben is jelentősen gazdagodott a rendezvények összképe. Cégek szakosodtak arra, hogy 3D-s fényshow-val, fény- és hangtechnikai szolgáltatással, illetve rendezvénydekorációs szolgáltatásokkal növeljék a hatást a rendezvényeken.

A látványelemek egy technikai eszköze lehet például, ha a nagy lélekszámú rendezvényeken emelőkosaras autók is jelen vannak. A kosaras autók bérlésével több cél vagy látványelem megvalósításához járulhatnak hozzá a szervezők a rendezvényen. Így például egyszerűen lehet használni molinók elhelyezésére, mely a rendezvény területének nagy részéről látható.

Ötletek, hogy mire hasznosítható egy kosaras emelőautó a rendezvényen

Szinte már minden nagyrendezvény szerves része a bungee jumping, aminek technikai megoldását az emelkosaras autókkal szokták biztosítani. Reklám szempontjából is jó ez a megvalósítás, hiszen a gumikötéllel ugró embert a távoli fesztiválozók is jól látják, így ők is könnyen bevonzhatók egy könnyed ugrásra.

A kosaras autó biztonságos, így benne egy további szolgáltatás is megvalósítható: az abban lévő embereket a magasba emelve, kilátó funkció keretében a fesztivál egész területének szemrevételezését tudjuk biztosítani az érdeklődők számára.

A színvonalas rendezvény sokféle lehet, számos szórakoztatási elemmel. Azonban a rendezvény szervezése során kiemelten kell figyelni arra, hogy a szükséges engedélyekkel rendelkező vállalkozások a biztonsági előírások mindennemű betartása mellett nyújtsák a rendezvényen a tőlük igényelt szolgáltatást.