24 °C, Budapest
24 °C
Budapest
Holnap
24°
Holnapután
23°
Szerda
25°
2023.06.04. , Bulcsú
filter.hu filter.hu

Megéri a robotporszívó?

Akadnak olyan emberek, akiknek könnyed rutinként illeszkedik mindennapjaikba a lakás rendben és tisztán tartása, míg másoknak kevésbé könnyed része ez az életének. Az biztos, hogy akár könnyű, akár nem, mindenki örül neki, ha a korábbinál még könnyebbé válik a dolga egyes területeken. Bevallom, ez velem is pontosan így van.

Ezért aztán szívesen követem figyelemmel a technikai újdonságokat, böngészem a tapasztalatokat és véleményeket, hogy mi válik be, mi nem. Mit érdemes megvásárolni, mert hosszú távon valóban segíteni fogja mindennapjainkat. Egy ilyen böngészés során futottam bele a robotporszívókba, nem szó szerint, hanem csak virtuális értelemben, így nemhogy nem fájt, hanem azonnal el is határoztam, hogy nekem egy ilyen kütyü KELL. 

Vannak vágyak, amelyeknek nem könnyű ellenállni, s ezúttal én engedtem a csábításnak, s beszereztem egy saját robotporszívót. Íme a tapasztalataim.

Hogy szuperál egy robotporszívó?

Nálam nehezített pályán kellett eredményeket produkálni, hiszen nagycsaládosként, egy állandóan új bundát növesztő, ugra-bugra törpenyúl társaságában, aki a nappalit velünk együtt - majdnem - korlátok nélkül élvezheti, és a sokat dolgozó két felnőtt mellett bizony nem a takarítás áll az élet középpontjában. Ellenben viszont sokan nagyon sok koszt vagyunk képesek termelni. Mindehhez ráadásul - főleg mi, szülők, mert a srácok azért kevésbé akadnak ki, értsd: semennyire! - nem bírjuk a kupit, s kifejezetten gyűlöljük a koszt. 

Sőt, a porcicákat sem nevezzük el, s etetjük, hogy még nagyobbra nőjenek, hanem a grabancuknál fogva kiutasítanánk őket. Már ha ugye lennének! Mert nálunk porcicák nincsenek, ugyanis nekünk van egy csúcsmodell robotporszívónk! S hogy szuperál? Röviden: imádjuk!

Miért nagyon jó, ha van egy robotporszívód?

Először is: minden egyes nap fel van porszívózva a padló, s ezért neked nem kell szinte semmit csinálnod! Mi az, amit meg kell tenned, persze azonkívül, hogy magadnak is beszerzel egyet? Nos, először is be kell programoznod, hogy mikor takarítsa ki a lakást. Az enyém még azt is tudja, hogy kiüríti saját magát. Mi mindig azt mondjuk, hogy már csak az hiányzik, hogy meg is főzzön nekünk.

Figyelem, ma már teljesen felejtős a jó minőségű robotporszívóknál, hogy nem boldogul a szőnyeggel, s a hosszú szálú, manapság divatos szőnyeg sem lesz akadály, nekünk is ilyenek vannak, s szépen ki vannak porszívózva azok is. Még jobb: bemegy a szobákba is, mert nem okoz gondot megmászni akár a magasabb küszöböket sem. Ha előbb lemerülne, minthogy mindenhol ragyogna a padló, feltölti magát és egyszerűen folytatja, ahol korábban abbahagyta. 

Ami gond: a szanaszét hagyott laptop, meg mobiltöltők, fülhallgatók vezetékét nem kifejezetten kedveli, így ha a srácok az asztal helyett a padlón tartják az ilyen holmikat, az problémát tud okozni, s ha emberi segítség kell ahhoz, hogy kiszabaduljon, akkor bizony aznap nem lesz ragyogó padló. Nálunk ezt gyorsan megértették a gyerekek, s így egy kicsit az ő szobájuk is rendesebb: mert azt senki sem szeretné, hogy nála ne takarítson ki Rudi - mi így neveztük el az új kis kedvencünket.