14 °C, Budapest
14 °C
Budapest
Holnap
10°
Holnapután
15°
Szombat
10°
2023.03.29. szerda, Auguszta
filter.hu filter.hu

Logisztika és raktározás egyben, bérlésre

A kereskedelemmel nagyobb volumenben foglalkozó vállalkozások számára gyakorlatilag elengedhetetlen a megfelelő raktárépületek megléte és az áruforgalomhoz kapcsolódó logisztikai szolgáltatások gördülékenysége. Mára számos olyan telephely létesült, mely egyszerre szolgálja ki mindkét igényt és kedvező bérleti feltételekkel is hozzájuthatunk.

A kereskedelem háttérfolyamatai

Hazánkban és világszerte is számos kereskedelemmel foglalkozó cég található. A gazdaság egyik fontos alappilére az áruforgalom, a javak adásvétele és azok gyors és hatékony eljuttatása a vevők felé, legyenek a világ bármely pontján. Külső szemmel a legtöbb esetben már csak a polcokra kihelyezett árukkal, a webáruházakban kínált termékekkel, vagy épp a küszöbünkre érkező csomagokkal találkozunk, ez azonban rendkívül jól felépített és összehangolt háttérmunkát igényel.

Az ellátási lánc elemeit szinte a végtelenségig lehetne sorolni, az alapanyagok gyártásától, a tényleges termékek elkészültén át, a különböző szállítási folyamatokkal bezárólag. A kereskedelem pedig épp az a szektor, ahol a raktározás és a logisztika kulcsfontosságú tényezők. Ehhez pedig megfelelő elhelyezkedésű és infrastruktúrájú telephelyekre van szükség. Ahogy az például az In-Management kínálatából is kitűnik, hazánk területén számos kiváló logisztikai létesítmény áll a bérelni szándékozók rendelkezésére.

Raktárelőnyök, logisztikai szükségek

Ha egy cég a nagyobb forgalmat bonyolító kereskedelmi vállalkozások közé tartozik, elengedhetetlen egy nagyobb mennyiségű raktárkészlet felhalmozása, ezzel biztosítva a vevői igények gyors kiszolgálását. Ennek tárolására pedig egy megfelelő raktárépület szükséges. Ha egy ilyen jellegű ingatlant bérlünk, gyakorlatilag adva van a terület ahhoz, hogy az árukat jól rendszerezetten, biztonságosan és mobilisan tárolhassuk.

És ha már mobilitás, a raktárbérlés sokszor önmagában még kevés, hiszen az áruforgalom logisztikai oldalát is megoldottá kell tenni. Erre szolgálnak a bérelhető logisztikai központok, melyek tulajdonképpen raktárakat és irodákat is magukban foglalnak. Ezzel az ügymenet egyik oldala tehát biztosítottá válik, hiszen egy helyen lesz az árukészlet, illetve az adminisztratív központ, az áruk mozgatásához azonban más feltételek is szükségesek.

Az infrastruktúra, mint alapfeltétel

A logisztikai központok egyik legfontosabb ismérve, hogy infrastrukturálisan minden adott a megfelelő árumozgatáshoz és teherforgalomhoz. A telephelyek sokszor saját belső úthálózattal rendelkeznek, így akár több cég számára is opciót kínálnak a bérlésre, ugyanakkor a közöttük történő közlekedés biztosított. Emellett, akár külföldi, akár belföldi szállítmányozásról is legyen szó, kiemelt szerepe van a nagyobb utak, autópályák közelségének.

Emellett számos kiegészítő szolgáltatás is segíti munkánkat, úgy, mint a térfigyelő kamerák, a biztonsági szolgálat, saját parkolók és még sorolhatnánk. A logisztikai központok esetén további előny, hogy nem feltétlenül szükséges teljes komplexumokat bérelnünk, a raktárhelyiségek és irodák külön-külön is bérbe vehetők. Ha tehát nagyban gondolkozunk, a logisztikai központok lesznek az ideális főhadiszállásaink.