14 °C, Budapest
14 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Szerda
2023.03.26. , Emánuel
filter.hu filter.hu

Miről ismerhető fel a telitalálatos gardróbszekrény?

A gardróbszekrények virágkorát éljük. Számtalan kivitel közül válogathatunk, a bőség zavara szinte zavarba ejtő. Na, de mi alapján érdemes válogatni? Mik azok az árulkodó jelek, amik minden kétséget kizáróan rámutatnak a tökéletes jelöltre?

Hogyan válasszunk szekrényt?

Az örök dilemma: hogyan válasszunk szekrényt?

Most akkor mi a fontosabb? A külső vagy a belső? A tágasság, vagy a trendiség? A praktikusság vagy az esztétikum?

Na, de miért is kellene választanunk a két “véglet” között? Miért ne lehetne egyszerre szemrevaló, hasznos, helytakarékos ugyanakkor pakolás szempontjából kezes az általunk kiszemelt gardróbszekrény?

Csak azért, mert ezidáig azt hittük, hogy nincs más út, mint a kompromisszumok megkötése, ez nem azt jelenti, hogy ez egyenlő a valósággal. Sőt!

Az sem lehetetlen, hogy eddig a pillanatig nem találkoztunk olyan kivitellel, ami láttán felcsillant a szemünk. Ám ettől még az elképzelésünk, miszerint a praktikum és az esztétikum kart karba öltve támogathatják egymást választásunkban nagyon is valóságos. Sőt mi több, lehetséges.

Úgyhogy a választás első és legfontosabb “tételmondata”, hogy ne érjük be kevesebbel! Ne érjük be annál kevesebbel, mint amire mindig is vágytunk. A lehetőségek tárházának ajtaja a végtelenbe nyílik, így szükségtelenek a kényelmetlen kompromisszumok, mert ezek csak korlátok közé zárnak minket. Meg az álmainkat is, természetesen.

A gardróbszekrények tolóajtókat, tükröket, fiókokat rejtenek?

Számtalan modell fedezhető fel a piacon. Igen, akadnak tolóajtós variációk, vagy éppen tükrökkel büszkélkedő verziók. A fiókos megoldások sem ritkák. Ahogy a nem mindennapi “házasítások” is gyakoriak. Szóval csak a képzelet szabhat határt a megvalósításnak.

Így aztán ahelyett, hogy a lehetséges-e egyáltalán bűvkörében tengődnénk a legjobb a cselekvés útjára lépni.

gardróbszekrények akkor tökéletesek, ha minden holmink, kényelmesen és átlátható formában elfér. És ami harmonikus részét alkotja a környezetének. Mert a gardrób túl a gyakorlati funkcióján nagymértékben befolyásolja a közegét megjelenésével, stílusával.

Természetesen a hely szűke vagy tágassága meghatározó a méretek szempontjából, de mindig akadnak olyan helyoptimalizáló ötletek, amik segítségével a lehetőségek száma nem hogy nem csökken, hanem szignifikánsan nő. A mi legnagyobb örömünkre, és könnyebbségünkre.

A fotó forrása:
Scott-lee / Shutterstock.com

Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
További anyagok