12 °C, Budapest
12 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
13°
Péntek
14°
2021.05.11. kedd, Ferenc
filter.hu filter.hu

Mit kell tudni a Marvel Stúdió terveiről, miszerint a Holdlovagot ebben az évben Budapesten forgatják?

Mint sok különböző sorozat és film, amelyet a Marvel Stúdió adott ki, a Holdfény is egyike azoknak, amelyek előkészülete folyamatban van. Először 2019-ben jelentették be, és mára már végre tudni a forgatási ütemtervet. Ez a sorozat a Disney számára készült, Mohamed Diab egyiptomi filmrendező rendezésében, de Justin Benson és Aaron Moorhead indiai rendezők is csatlakoznak majd több epizódhoz.

A sorozat főszereplője Oscar Isaac lesz. Nemrégiben a Marvel Stúdió Budapestet erősítette meg az egyik forgatási helyszínként. Már azt is tudni, hogy a Holdlovag forgatása márciusban kezdődik.

Oscar Isaac már híres színész, aki a Disney rajongói körében már igen ismert előző sokféle szerepe miatt. Ezek a szerepek közé tartozik a legújabb Csillagok háborúja trilógia és az X-Men: Apokalipszis című filmek, és most már azt is megerősítették, hogy a Holdlovag szerepét ő kapta. Az említetteken kívül kifinomult színészi képességeit már sok más filmben bemutatta és továbbra is bemutatja.

A Holdlovag sorozat részletei

A Marc Spector nevű főszereplő egykori ökölvívó, tengerész és zsoldos katona, aki több személyiséggel is rendelkezik, és azon dolgozik, hogy nagy pénzösszegeket költsön a bűnözés elleni küzdelemre. Ezt mind köpenyes és sajátos alteregójaként, más néven Holdlovagként teszi. Azok szerint, akik hallottak róla, ez a DC Comic Batman-ének Marvel-féle változata.

A hat hosszú epizódból álló sorozatot idén Budapesten fogják forgatni. Képzeljük el, mihez kezdene Marc Spector Európa szívében. Melyik énje kerekedne felül? Vajon a Duna partján andalogna révetegen, csecsebecsék között válogatna egy eldugott piacon? Szimplán beülne a legközelebbi bárba egy italra és megismerkedne a helyiekkel? Netán magába zárkózva, összehúzott függönyök mögött böngészne a Netflix sorozatai között, online kaszinó játékokkal próbálna szerencsét vagy a Tinderen chatelve ismerkedne? A kérdésre mindenki megadhatja magában a választ. A forgatásért felelős stábnak kötöttebb a programja.

Ha minden jól megy a forgatással, a sorozat már 2022 nyarán megtekinthető lesz. A Marvel Stúdió állítása szerint a sorozat majd bemutatja ezt az új karaktert. Nagy az esélye annak, hogy a karakter a későbbiekben, mint eddig minden más Marvel-karakter, ismétlődően megjelenik más Marvel-filmekben és -sorozatokban.

Budapest, mint a következő forgatás helyszíne

Nem először választják Budapestet egy sorozat forgatására, és úgy tűnik, hogy a Marvel Stúdió nem először jár majd Budapesten. A Marvel Budapesten forgatta Fekete özvegy című filmjét, amelyben Scarlett Johansson játsza az egyik főszerepet.

Budapest Magyarország fővárosa, és számos híres és magas rangú televíziós sorozatot forgattak a városban. Hollywood a fantasztikus építészet, az alacsony költségek, az egyedülálló helyszínek és kiváló filmstáb, valamint az általa kínált csodálatos ételek miatt részesíti előnyben a várost. Néhány ilyen sorozat a híres Az elmeorvos (2018), 12 majom (2015-2018), Terror (2018), Géniusz: Picasso (2018), Emerald City (2016), Útkereszteződések (2016) és Houdini (2014).

A lényeg röviden

A Marvel Stúdió mindig is a lehető legjobb eredményt nyújtotta, és ők voltak azok, akik új mércét állítottak fel a szuperhősök számára, amelyek a DC fő konkurensévé válnak. Mint oly sok film és sorozat, a Holdlovag is egyike azoknak a sorozatoknak, amelyeket tűkön ülve várhat, akárcsak eddig az összes többi Marvel filmet és sorozatot.

Sok néző szerint ez a sorozat a DC Batman képregényének Marvel-változata. Mindannyian tudjuk, milyen csodálatos színész Oscar Issac; reméljük, hogy el tudja rabolni a szívünket, csakúgy, mint minden más Marvel szuperhős.