16 °C, Budapest
16 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Szerda
2023.03.25. szombat, Irén
filter.hu filter.hu

Kávét vagy teát? Csak stílusosan!

Kevesen vannak, akik ne erősítenék valamelyik rajongói tábort, legyen szó teázásról vagy kávézásról. A reggeli rutin része a megfelelő koffein bevitele, legtöbbször gyorsan felhajtva, rohanva. Lehet azonban másképp, ahogy egykoron ez szokás volt, csak stílusosan.

A kávézás, teázás egykoron

Valamikor még a kávézásnak, teázásnak megvolt a rendje és a szokása. Reggelente nem csak elkészítettük, megittuk és készen álltunk a napra, sőt az még elképzelhetetlenebb volt, hogy menet közben vásárolunk egy papírpoharasat elvitelre. 

Gondoljunk a történelmi kávéházak előkelőségére, eleganciájára. A teázás pedig az angol arisztokráciát juttatja sok esetben az eszünkbe egy-egy kosztümös film vagy könyv kíséretében. A nyugodtan elfogyasztott nedű hosszas beszélgetések és eszmecserék kísérője volt. Társasági eseménynek számított, és ha valaki egy jó feketét szeretett volna inni, akkor kiválasztott egy kedves kis kávézót. A reggeli kávézás, teázás mellé pedig jöhettek a legfrissebb hírek, pletykák.

Legyen élmény a kávézás, teázás ma is!

A reggeli az egyik, ha nem a legfontosabb étkezés a nap során. Szerencsés, aki legalább hétvégente egy asztalhoz tudja erre az időre ültetni a család apraja-nagyját, és a terülj-terülj asztalkán lévő finomságok mellett a felnőttek a kávét, a gyerekek pedig a teát kiélvezve minden ízt, békésen tudják elfogyasztani.

Az élményt fokozhatják a jól megválasztott bögrék és teáskannák, melyek visszacsempészik ilyenkor a régmúlt idők hangulatát, vagy éppenséggel a porcelán- és kerámiatermékek között mindenki megtalálhatja a maga szívéhez legközelebb állót. Mindenkinek van kedvenc bögréje, talán több is funkciójának megfelelően. A piros alapon fehér pöttyös bögre a teázáshoz, mely a gyerekkort idézi, és egy másik sötétebb tónusú, kisebb, mely már a polcról a kávé zamatát és illatát ígéri. A Kerámia Otthon webáruház széles kínálatában minőségi termékek közül választhatunk, garantáltan lesz olyan termék, amely elrabolja a szívünket.

Porcelán és kerámia, kannák és bögrék, ahogy kell

Sokszor mondjuk, hogy amit otthon készítünk el, az nem olyan, mint az éttermi. Nincs ez másképp a minőségi kávé vagy tea esetében sem. Érdemes azonban tüzetesen utánajárni kávés- és teáskanna vásárlása előtt, mennyire befolyásolja a benne lévő kávé, tea minőségét.

A rozsdamentes, duplafalú kávé és teakészítő termosz például háromszor tovább képes melegen tartani az italt, így akár a délelőtti második adagot is bátran fogyaszthatjuk belőle. A teázás szertartásos jellege manapság kevésbé divatos, de egy csodálatos színvilágú, bájosan formatervezett porcelán teáskannából szervírozva még a legkisebbeket is rabul ejtheti.

A kerámia teáskanna szintén jó választás egy teázáshoz, és ha már fentebb szóba került a piros alapon fehér pöttyös múltidéző bögre, akkor ennek a teáskanna változata biztosan befutó lesz.

Egy kávézás, teázás a családdal legyen mindig különleges, így válasszunk bátran a kávés- és teáskannák közül, a bögre pedig legyen mindenkinek a kedvence. Így válhat igazán élménnyé az együttlét.