22 °C, Budapest
22 °C
Budapest
Holnap
22°
Holnapután
26°
Szerda
27°
2023.09.24. , Gellért
filter.hu filter.hu

4 érv a babafészek mellett

Mi az? Pihe-puha, meleg és biztonságos, szeretik a szülők és szeretik a babák is. A kiságy legfontosabb kiegészítője, de a babakocsiban, sőt, bárhol elfér. A válasz a babafészek. Mit tud még? Nézzük.

Biztonságot nyújt

A babafészek az egyik legjobb kiegészítője a babaágynak. A pihe-puha babaágynemű mellett a babafészeknek is helye van a kiságyban. Egyrészt azért, mert puhán védelmezi a kicsit. Ugyanis kiváló alternatíva a rácsvédő helyett, mivel úgy védi meg a kicsit a rácsoktól, hogy közben megfelelően hagyja áramlani a levegőt, mert nem nagy a pereme. 

Ennek ellenére a babafészek pereme arra tökéletesen alkalmas, hogy a huzattól megvédje a kicsit. A babafészek azonban nem csak fizikailag tartja biztonságban a babát, hanem lelkileg is megnyugtatja.

Ráadásul amíg nem kúszik-mászik a baba, könnyebb a szállítása a babafészekben. Ha vendégségben vagyunk, elég csak a babafészekbe tenni a kicsit, akár a szőnyegen vagy a kanapén, sőt, akár a kertben is. Mivel csak a babafészekkel érintkezik a kicsi, megóvjuk őt az idegen baktériumoktól is. A babafészket egyébként éppen ehhez mérten kell rendszeresen, kb. 60 fokon mosni. 

Megnyugtatja a kicsit, segít az altatásban

A babafészek másik nagy előnye, hogy a kicsi megszokja az érintését, a színét és az illatát. Így állandó biztonságérzetet nyújt számára. Ez a fajta biztonságérzet és komfort az első életévben kifejezetten fontos a kicsinek. 

Így aztán az alvását is segítheti a babafészek. Például séta közben vagy autóba, sőt, idegen helyen is biztonságban érezheti magát, ha a babafészekben van. Nyaraláskor, utazáskor, idegen kiságyban vagy utazóágyban is támogatja a kicsit abban, hogy otthon érezze magát. Így garantáltan jól fog aludni. 

Esztétikus dísze a babaszobának

A babafészkek nagyon sok színben, mintában elérhetőek. A pamutborítás, mellyel a kicsi bőre érintkezik, biztonságos és nem allergén, természetes anyag. Több babafészek is úgy készül, hogy kifordítható legyen, így a belső minta és a perem mintája váltogatható. Választhatunk tehát élénk és pasztel vagy szürke színpárosítást is, de igazából szinte bármilyet. A babakocsi és a babaszoba színvilágához is igazíthatjuk a babafészket. 

Az élénkebb türkiz és a szürke párosítása nagyon divatos manapság a babaholmik és gyerekszobák esetében. Talán azért, mert néhányan a rózsaszín kontra kék színvilágot próbálják lecserélni valami újra. A geometrikus és minimal skandináv mintájú anyagok is nagyon kelendőek.

Univerzális és hordozható

A babafészek egyik legnagyobb előnye már a többi pontból is kiderül. Bárhol, bármikor használhatjuk, mindig a babával lehet. A babakocsiba is elég babafészekkel együtt betenni a kicsit. Amíg nem tud helyet változtatni, addig nappal a kanapén, benti szőnyegen, bárhol eljátszhat benne a baba, hiszen a babakocsibetét mellett a játszószőnyeget is helyettesíti. Főleg, ha alul szétnyitjuk, hogy nagyobb mozgástere legyen a kicsinek.

 

Játékok, ruhák, eszközök
Babás dolgok
Játékok, ruhák, eszközök
Babás dolgok
Játékok, ruhák, eszközök
Babás dolgok
Játékok, ruhák, eszközök
Babás dolgok
További anyagok