8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Csütörtök
2023.12.04. hétfõ, Barbara, Borbála
filter.hu filter.hu

Régi sulis lábbelik a Vans-tól

Az Old Skool név alatt hozza ki a Vans a korábbi évtizedekben sikeres, vagy retróként azokra hajazó termékeit. A régi sulis irányzatok legendás színkombinációkat, mint a Forma-1-es Renault autó színeit idéző cipő, és igazán meghökkentő lábbeliket - mint például a plüss borítású utcai cipő - hívnak életre. A kettő között pedig ott vannak a klasszikus, bármilyen körülmények között hordható sneakerek. Íme a választék!

Ami mögötte van

A versenytársaihoz képest jóval később, csak 1966-ban kezdett neki a cipőgyártásnak a Vans márka. A cég nevét az alapítókról Paul és Jim Van Dorenről kapta - a Vans magyarul annyit tesz, hogy Van-ék vagy a Van-család. Az első időszakban a csapat azzal szerzett nevet magának, hogy más cégekkel szemben helyben gyártották a cipőket, melyeket 24 órán belül át is lehetett venni.

A legtöbb sportcipőmárka esetében nagyot dobott az eladásokon, ha beálltak egy-egy sportág mögé - ez a Vans számára a gördeszkázás lett. A dél-kaliforniai deszkások már a hetvenes években elkapkodták a legújabb darabokat.

1977 - a siker éve

1977-ben dobta piacra a vállalat a Vans Old Skool modellsorozat első darabját, melyen már akkor szerepelt az azóta ismertté vált oldalsó, hullámos csík. A siker másik kulcsa - és amiért a sportolók a mai napig szeretik és használják ezt a lábbelit - az a bőr paneles megerősítés volt, amely által így a cipő sokkal ellenállóbbá vált, élettartama jelentősen megnőtt.

Az első Csillagok Háborúja filmmel egyidős cipő pedig azóta is töretlen sikert arat, és nem csak a deszkások körében. Az alkotók észrevették, hogy gyakori - főleg fiatalok körében -, hogy a cipőket filccel díszítik: rajzok, emblémák, és persze az alkotó kézjegye is rákerülhet. Az ilyen módon feldíszített cipők egyediséget sugároztak, így a Vansnál - helyesen felismerve e trendet - egyre nagyobb teret hagytak az alkotásnak. Emellett természetesen a cég is beemelt olyan designokat a kollekcióba, amelyek más márkáktól biztosan nem jönnek szembe az utcán.

Ha kíváncsi vagy a részletekre, nézd meg mind a 82 féle Vans Old Skool modellt a Footshop.hu weboldalán!

A fotó forrása:

Footshop.hu

Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
További anyagok