18 °C, Budapest
18 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
17°
Szombat
19°
2024.04.24. szerda, György
filter.hu filter.hu

Hogyan dobd fel lakásod néhány apró kiegészítővel?

A tavasz a megújulás időszaka, amely a lassan - reményeink szerint - lecsengő járvánnyal és az ország fokozatos nyitásával együtt komolyan meg fogja változtatni életünket, melyre az elmúlt évben rendezkedtünk be. Minden szempontból jót tesz nekünk, ha egy kicsit befelé fordulunk és akár a lakás szépítésén, dekorálásán keresztül kezdjük el a frissülést. Cikkünkben ehhez adunk néhány hasznos tippet.

Növények

A tavaszi virágok nem csupán üde illatokat hoznak a lakásba, de megjelenésükkel bármelyik szobát feldobják. Válasszunk hozzájuk illő vázát: az új évezred kezdetén az üveg és a beton megoldások is nagyon divatosnak számítanak. Ez utóbbi ugyan meghökkentően hangozhat, de ne a nagyszülői udvar töredezett burkolatára gondoljunk! Ma már gyönyörű formákat lehet létrehozni betonból, nem véletlen, hogy a dekor mellett különböző bútorokban is mind gyakrabban feltűnő díszítő elem.

A beton vázák mellett az üveg és kerámia alapanyagú megoldások is feldobják a környezetet. A szélesebb vázákba inkább klasszikus szobanövényeket - páfrányt, futókát, sárkányfát vagy buzogányvirágot -, míg a vékonyabbakba üde virágokat helyezzünk el. A tavaszi virágokat helyettesíthetjük művirágokkal is.

Lámpások

Szinte valamennyi szobában jól mutatnak a lámpások, amelyek tulajdonképpen fából vagy fémből készült mécsestartók. Mindkét megoldás nagyban erősíti a vizualitást: míg a fa organikus hatást kelt, addig a fémből készült lámpásokkal indusztriálisabb, modernebb külsőt kölcsönözhetünk otthonunknak.

A lámpás lehet asztali dísz, sőt mécses helyett akár növényt vagy egyéb, kisebb dekorelemeket is elhelyezhetünk benne.

A fürdőszoba dekor

A fürdőszoba jellemző dekorációja a csempe, illetve a kilépszőnyeg, szappantartó és fogkefetartó triója. Ezen túllépve kiváló lehetőséget nyújtanak az impozáns szennyes kosarak. A feliratos darabokkal egészen egyedivé varázsolhatjuk a fürdőt.

Nem kellenek nagy dolgok a frissítéshez: néha elég néhány apróság ahhoz, hogy az otthonunkat igazán feldobjuk.

A fotó forrása:

Alena Ozerova / Shutterstock.com