7 °C, Budapest
7 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
17°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

Huawei készülékek szervizelése

A Huawei márka nem olyan régóta van jelen a mobiltelefonok piacán, azonban roppant gyorsan ismertté és népszerűvé vált, körülbelül 4-5 éve már az élvonalhoz tartoznak a márka készülékei.

Gyors népszerűség és töretlen siker

A márka megjelenésekor az értékesítők, a szervizek és a fogyasztók számára egyaránt újdonságot jelentettek a készülékek. A márka termékkínálata roppant széles volt, gyakorlatilag mindegyik vevői réteg számára vannak elérhető termékeik, ezért egyik szerviz sem tehette meg, hogy figyelmen kívül hagyja a Huaweit. Ugyanis azzal jelentős vevőkörtől estek volna el, hiszen ahogy a legtöbb készülék, úgy a Huawei telefonok is igénylik néha a szervizt.

Aki akkor hozzákezdett a márka készülékeinek a megismeréséhez, az mostanra szakértővé válhatott. Azonban nem csak a megfelelő tudás a fontos, hanem a rendelkezésre álló alkatrész-utánpótlás is, hiszen hiába tudja valaki tökéletesen helyrehozni a telefont, ha hiányzik a javításhoz szükséges alkatrészek valamelyike. Ilyenkor pedig végső soron a vevőnek kell várnia.

Ezért ha úgy adódna, hogy gondod akad a Huawei készülékeddel, akkor olyan szervizt érdemes keresned, ahol van saját, naprakész szervizkészlet, és nem kell napokat, esetleg heteket várnod addig, amíg ismét kézbe veheted a készüléked.

Amennyiben elromlott a telefonod és gyors segítségre lenne szükséged, akkor mindenképpen érdemes megnézned a GSM Pont weboldalát.

Hogyan lehet elkerülni a telefon sérülését?

Nos, ha röviden akarjuk megválaszolni a kérdést, akkor azt kell mondani, hogy sajnos sehogy nem lehet elkerülni. Persze nem kell egyből a legrosszabbra gondolni, de néha minden óvatosság ellenére történhet valamilyen baleset. Viszont van pár megfontolandó gondolat, ami segíthet a hosszabb élettartam elérésben.

Például célszerű a telefont mindig olyan helyre letenni, ahonnan szinte biztosan nem tud leesni. Aztán arra is érdemes odafigyelni, hogy olyan zsebbe tegyük, amiben nincs semmilyen éles vagy fémtárgy, ami esetleg megkarcolhatná a kijelzőt, vagy az összenyomódás miatt berepesztené azt. Az akkumulátor védelmének érdekében érdemes mindig a gyári töltőt használni.

Ha mégis elromlik, akkor sincs baj 

Amikor észleled a problémát, nincs más hátra, mint szervizbe kell venni. A javítás költsége sok mindentől függ. Nem mindegy, hogy a kijelzőt vagy a hátlapot, esetleg az akkumulátort kell cserélni, illetve attól is függ, hogy pontosan milyen készülékről is van szó.

Például egy Huawei Mate 20 Pro készülék kijelzőjének a cseréje majdnem eléri a 100.000 forintot, viszont a vele egyszerre megjelent Huawei Mate 20 lite kijelzőjének a cseréjét már meg lehet úszni pár tízezer forintból.