18 °C, Budapest
18 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
17°
Szombat
19°
2024.04.24. szerda, György
filter.hu filter.hu

Az immunerősítés szerepe

A jelenlegi vírusterhelte hétköznapjaink egyik legfontosabb üzenete mindenki számára az immunrendszerünk erősítése kell, hogy legyen. Nem hagyható ez figyelmen kívül akkor sem, amikor a jól megszokott kerékvágásba térhet vissza az életünk.

Egészségesen, de hogyan?

Ha megfelelő figyelmet szentelünk egészségünk támogatásának, számtalan betegség kivédésére adódik lehetőségünk. Ennek legjobb módjai a kiegyensúlyozott, idényhez igazodó táplálkozás, a megfelelő mennyiségű és minőségű mozgás és alvás. 

Jelentős nehezítésnek tekinthető azonban a téli időszak, mikor nincs módunk a környezetünkből minden értékes tápanyag felvételére. Hátrányban érezhetjük magunkat akkor is, ha valamilyen ételallergiával küzdünk, vagy ha a vegán táplálkozás mellett tettük le a voksunkat. Ne csüggedjünk, a fentiekre is van megoldás!

Az immunrendszer központja

A bélflóra. Mindenki hallott már a bélflóránk számos jótékony baktériumáról, melyekkel az együttélésünk természetes körülmények között zökkenőmentes, mi több, előnyös. Kölcsönhatásban vagyunk egymással, melyet a köznyelvben szimbiózisnak nevezünk. Ez mind a két fél számára előnyökkel járó együttélést jelent. Nem véletlenül, hiszen míg a szervezetünk tápanyagokkal látja el ezen baktériumokat, addig ők az általuk létrehozott vitaminokkal megvédenek minket, erősítik az immunrendszerünket.

Hogyan lehet fenntartható a működésük?

A rostbevitel fontossága

Most már tudjuk, hogy hol található immunrendszerünk központja, valamint hogy azt támogatni igen hasznos. Mivel segíthetjük a bélflóra jótékony baktériumait a szervezetünkben, ha szeretnénk E-számoktól mentesen megtenni ezt? A BioPowerShop a segítségünkre lehet ebben!

A rostfogyasztás megfelelő szinten tartásával, melynek minimális értéke 5 mg/ttkg.

Számos egyéb kedvező hatása bizonyított a megfelelő rostfogyasztásnak. Mind közül kiemelendő az emésztést elősegítő szerep jelentősége, valamint az értékes tápanyagok bélből történő felszívódásához való hozzájárulása.

Rostbeviteli lehetőségek

Minőségi rostbeviteli opciók egyikét képzik az úgynevezett “superfood”-ok, melyek immunerősítő hatása magas, úgymint:

  • Spirulina
  • Maca
  • Baobab
  • Acerola
  • Moringa

Természetesen a biotermékek tárháza rostbevitel szempontjából is kiemelkedő előnyökkel bír. Feltétlen fontos megjegyezni, hogy a Bio búzafű és Bio árpafű élen haladnak a megfelelő módon és minőségben történő rostellátás tekintetében.

Nem maradhat ki a felsorolásból a Bio kurkuma tabletta sem, melynek magas rosttartalma mellett immunerősítő szerepe is kiváló.

Ha úgy érzed, hogy az egészséges életmód alapköveit szeretnéd letenni, akkor az immunrendszered támogatása a nulladik lépés. A fent részletezettek természetes módszerek kombinálásával lehetőségünk van erre: válogass kedvedre a Bio Super Mix kínálatából!