20 °C, Budapest
20 °C
Budapest
Holnap
23°
Holnapután
17°
Péntek
17°
2023.10.03. kedd, Helga
filter.hu filter.hu

Napelemes kerti parti - ettől a vendégek tuti elájulnak!

A napelem előnyeiről már mindenki hallott ezt-azt: környezettudatos, viszonylag rövid távon megtérülő befektetés, amelynek köszönhetően jelentősen nő az ingatlan értéke, s ráadásul jelentős mértékben csökkenthetőek általa a havi kiadások, felszerelésével akár a nulla forintos villanyszámla is elképzelhetővé és elérhetővé válik.

Solar cooking - a jövő kerti grillje

Most érdemes megkapaszkodni: már lehetőség van arra, hogy a napelemes rendszert ne csupán a háztetőn használhassuk! 

Az előnyök mind megmaradnak, amikről már a háztetőkre szerelt napelemes rendszerek kapcsán szóltunk, tehát ez a felhasználási terület is alkalmas arra, hogy a nap erejéből energiát nyerhessünk, legyen szó akár vállalati, akár otthoni alkalmazásáról.

A másik nagy előny a környezettudatos szemléletmódhoz kapcsolódik, hiszen a napenergia megújuló energia, amely nem szennyezi a környezetet semmilyen formában. Ugyanakkor ez a módszer nem csupán a fenntarthatóságot előtérbe helyezők számára, hanem a technikát, a jövő útjait kedvelő közönség számára is jelentős értéket képvisel. Akik mindkettőt kedvelik, azok pedig egyenesen el lesznek ájulva! 

Szóval paprikás krumpli vagy bográcsgulyás, amit a napsütés segítségével főztünk! Nincs fa vagy faszén, füstölés vagy égetés, nincsenek kellemetlen szagok, s senki nem rohan zuhanyozni és hajat mosni a parti után. Sőt!

Solar cooking - kirándulás közben is!!!

Azt képzeld el, hogy nem csak otthon tudod használni a készüléket, hanem akár túrázás, kirándulás közben is. Nem kell tűzrakó helyet keresned többé, és a tűzrakási tilalom sem okozhat gondot. Te biztosan nem fogsz magad után tűzveszélyes tábortűzmaradványokat hagyni, ráadásul még teát vagy kávét is főzhetsz magatoknak. 

Akár a tenger illatát beszívva, a tengerparti homokban is friss kávé és ínycsiklandó egytálételek, csirkehúsok, zöldségek, levesek készülhetnek, miközben a gyerekek felfedezik a partot. Mostantól nem kell aggódnod azon, hogy egy elhagyatott részen azért nem érezhetitek jól magatokat, mert rögtön kell rohanni enni (a gyerekek kb. óránként éhen tudnak halni), vagy a felnőttek kezdenek el sürgetően vágyni a délutáni kávéjukra. Valóban teljesen önellátók lehettek, s azért ennek megvan a maga hangulata! 

Ó, ez biztosan megfizethetetlen! Tényleg?

Ahogy vesszük. Úgy 80-100 ezer körüli áron találhatsz olyan napelemes sütőt, amit egy hátizsákban is magaddal vihetsz. A súly körülbelül 3-5 kilogramm, egyáltalán nem az elbírhatatlan kategória. Ha azt veszed, hogy értékes és ritka pillanatokat nyerhetsz vele, hogy valódi luxus, kényelem és szabadság lesz a tiéd, és a strandon sem kell minden pénzedet ehetetlen, de méregdrága vackokra költened. Ha hozzáveszed az új otthoni kerti sütő árát is, meg az élményt, hogy ilyen modern és környezetvédő módon éled az életedet - hát van az az érzés és helyzet, ami megfizethetetlen.

Ha pedig ettől a beruházástól kedvet kapnál egy komolyabb napelemes rendszerhez, akkor vágj bele! A jövő rád is vár!