8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Csütörtök
2023.12.04. hétfõ, Barbara, Borbála
filter.hu filter.hu

Ezek a leggyakrabban elkövetett hibák fugázáskor

Meseszép burkolatot szeretnél? Akkor ne gondold azt, hogy elegendő szépen lerakni a burkolatot és a fugázással már nem lehet elrontani az eredményt. A fugázás legalább olyan fontos, mint a burkolat lerakása. Nem véletlen, hogy a felújítások során a fugázással kapcsolatban van a legtöbb reklamáció. Számos esetben már a fuga kiválasztásakor hibáznak az emberek.

Hogyan kerülhető el a hibás, egyenetlen, foltos fuga? Az alábbiakban összegyűjtöttük a fugázás során leggyakrabban elkövetett baklövéseket. Amennyiben az alábbi hibákat sikerül elkerülni, a végeredmény garantáltan meseszép lesz. Mutatjuk azokat a pontokat, melyeken elbukhat a fugázás.

Fontos a minőség és az alapos tisztítás

Minden esetben olyan fugázóanyagot kell választani, mely megfelel a helyiségnek és a burkolólapnak. Figyelembe kell venni azt is, hogy hova kerül a burkolat. Ez az igénybevétel miatt fontos, hiszen bizonyos helyiségekbe, például a fürdőszobába vízlepergető, illetve penészgátló fugázóanyagot kell választani.

Továbbá elengedhetetlen az alapos tisztítás. Fontos, hogy az alapfelület elő legyen készítve és ne legyen rajta szennyeződés. Mindemellett fontos megjegyezni, hogy nem érdemes a fugázóanyagon spórolni. A nem megfelelő minőségű fugázóanyag komoly problémákat okozhat. Akár a fugázás újrakezdését is eredményezheti, mely plusz költségekkel és időráfordítással jár.

Meg kell várni, hogy a ragasztó tökéletesen megszáradjon

Sokan abba a hibába esnek, hogy nem várják meg a ragasztó megszáradását, ezzel is időt spórolva. A fugázás során nem érdemes siettetni a lépéseket, minden esetben érdemes megvárni, hogy a ragasztó teljesen megszáradjon és csak utána elkezdeni a fugázást.

Emellett persze a fugahézagok gondos kitisztítására is időt kell szánni, különben nem lesz tökéletes a végeredmény. Kiváló minőségű, fugázáshoz szükséges segédanyagok szerezhetőek be a Zuhanykabin.hu webshopjából.

Az utasítás minden lépését pontosan kell követni

A fugázóanyag csomagolásán lévő paramétereket, leírásokat és utasításokat mindig alaposan el kell olvasni és minden egyes részét be kell tartani. Nem véletlenül kerültek ezek az információk feltüntetésre a csomagoláson. A fugázóanyag kikeverése is a leírásnak megfelelően történjen. Fontos, hogy a kikeverést követően pihentetni kell a keveréket, és utána újra át kell keverni.

Nemcsak a felület korábban említett alapos tisztítása fontos, hanem annak ideje is. Mindig jóval a fugázás előtt kerüljön sor a lemosásra és a tisztításra. Végül pedig ejtsünk szót a körülményekről, ezen belül is a hőmérsékletről. Fontos, hogy az adott helyiségben mindig olyan hőmérséklet legyen, amit megkövetel az adott fugázóanyag leírása.