10 °C, Budapest
10 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Péntek
2023.12.05. kedd, Vilma
filter.hu filter.hu

Így lehet beállítani azonnali fizetéshez a QR-kódot

Ma már QR-kód is megjeleníthető a számlákon, mely lehetővé teszi az azonnali fizetést. Mire lesz szükség az innovatív funkció igénybevételéhez? Milyen beállításokat kell elvégezni? Mire jó az azonnali fizetés lehetősége? Az alábbiakban eláruljuk a válaszokat a témával kapcsolatos legfontosabb kérdésekre.

A QR-kódos, azonnali fizetési lehetőséghez szükséges szabványt 2019-ben tette közzé a Magyar Nemzeti Bank. A QR-kód segítségével, azt lefotózva egy mobilbanki alkalmazás segítségével automatikusan kiegyenlíthetők a számlák.

Miért érdemes használni az azonnali fizetés lehetőségét?

Mert ezek a speciális adatokat tartalmazó fekete-fehér kódok lehetővé teszik a számlák azonnali és kényelmes kifizetését. Továbbá így kiküszöbölhetőek a hibalehetőségek, hiszen a QR-kód biztosítja az utaláshoz megadott adatok pontosságát. A QR-kód segítségével gyorsabban pénzhez lehet jutni, és a tranzakció is egyszerűbben beazonosítható, hiszen a közlemény rovatban pontosan szerepel a bankszámlaszám.

A számla befogadójának nincs más dolga, mint beolvasni a QR-kódot a mobilalkalmazással. Ezt követően megjelennek az utaláshoz szükséges adatok és teljesülnek. 

Mit tartalmaz ez a QR-kód?

online számlázás

Egy megbízható online számlázó programmal néhány beállítást követően automatikusan megjelenik a számlákon a QR-kód. Mit tartalmaz ez a QR-kód? A számla kibocsátójának nevét és bankszámlaszámát. Továbbá a számlán szereplő végösszeget és természetesen a közleményben a számla azonosító adatait.

Milyen nagy előnye van az azonnali fizetésnek? Segítségével a tranzakciók egyszerűen és pontosan beazonosíthatóak. Ez annak köszönhető, hogy az utalások minden fontos adata megjelenik a bankszámlatörténetben. Amennyiben olyan online számlázó programot szeretnél használni, mely esetében minden számlán automatikusan megjelenik az egyedi QR-kód, próbáld ki a Billingo nyújtotta lehetőséget!

Mire lesz szükség az innovatív funkció igénybevételéhez?

Több bankszámlaszámra is beállítható a QR-kód generálása, sőt akár minden számlatömb esetében beállítható. Néhány beállítást követően a számlakiállítás a már megszokott módon történik az online számlázó programban. A QR-kód az utaláshoz szükséges adatokkal automatikusan megjelenik a számla kiállítását követően a bizonylaton.

Mire lesz szükség az innovatív funkció igénybevételéhez? A számlát kiállító részéről egy olyan online számlázó programra, mely lehetővé teszi, hogy minden számlán automatikusan megjelenjen a QR-kód. A számlát befogadó részéről pedig egy olyan mobilbanki alkalmazásra, mely alkalmas a QR-kód beolvasására.