7 °C, Budapest
7 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Csütörtök
2023.12.04. hétfõ, Barbara, Borbála
filter.hu filter.hu

A Rieker márkáról dióhéjban

Önnek mi jut eszébe a Rieker márkanevet hallva? Az emberek többségének a válasza a kényelem, az egészség, a megbízhatóság és a tökéletes minőség körül forog, ami alapvetően mind helytálló. De miben rejlik a Rieker titka?

Egy kis történelem

Maga a Rieker vállalatnak a születése 1879-re nyúlik vissza, amikor is Heinrich Rieker megalapította egy Tuttlingen nevű kis településen Németországban. Az egész márka egy kis cipőgyárból indult el világhódító útjára, de akkoriban még csak egy kis családi vállalkozás volt, ami mára az egyik legnívósabb márkája lett a cipőgyártásnak. Jelenleg a vállalatot az alapító ükunokája, Markus Rieker igazgatja, teszi mindezt úgy, hogy jelenleg 5 kontinens 50 országába juttatják el a cipőket és táskákat. Ettől függetlenül persze a fő célpiac minden időben Európa maradt.

A gyártási technológia már az alakulás kezdetétől a magas minőség és a tökéletes kényelem kérdését tartotta szem előtt. Nem véletlen, hogy hosszú évek kutatómunkája áll a jelenlegi minőség mögött, hiszen ha egy gyártó a tökéletesre törekszik, az sok időt és hosszas tesztelési folyamatot vesz igénybe. 

Antistress technológia

A Rieker gyár elsődleges szempontja, hogy folyamatosan kísérleteznek az újabbnál újabb technológiákkal. Nem félnek használni a modern vívmányokat, de mindezt olyan hozzáértéssel teszik, hogy az mindig képes javítani egy picit az amúgy is magas fokú minőségen. A cipők az úgynevezett “antfechter” technológiát képviselik, azaz kézzel varrott módszerrel jönnek létre. 

Továbbá a Riekerre jellemző, úgynevezett Antistress módszert is alkalmazzák, azaz rendkívüli kényelmet nyújtanak járás közben. Ez azt jelenti, hogy maga a speciális talprész teljes egészében poliuretánból készül, aminek ezáltal a legfőbb jellemzői a rugalmasság és a hajlékonyság lesz. Ez azért fontos, mert a kialakításnak hála maximálisan kíméli a gerincet, hiszen elnyeli a járás keltette rezgéseket, arról nem is beszélve, hogy biztos és tökéletes tartást nyújt.

Minden új modell esetén az első szempont, hogy hogyan tudnak minél több terhet levenni a lábfejről és a maximális kényelmet biztosítani. Éppen ezért alkalmazzák a kaptaformát, aminek az az előnye, hogy sok hely marad a lábfejnek a szabad mozgásra, így egészségesen terhelődik. Ha hosszú távra tervez, és nem szeretne évente cipőt venni, akkor érdemes beruházni egy minőségi Rieker lábbelire!

Akár hétköznapra keres cipőt, esetleg a bakancsok mellett tenné le a voksát, vagy pedig egy divatos papucsot szeretne, keresse a Komfortcipő webáruházat. A legnagyobb márkák egy helyen várják Önt!

Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
További anyagok