8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Csütörtök
2023.12.04. hétfõ, Barbara, Borbála
filter.hu filter.hu

A szépen kialakított belső tér, ami lenyűgöz

Az otthonod Te vagy – a legpontosabb tükörképed. Éppen ezért, nem mindegy, hogyan alakítod ki a belső tereket, milyen az összkép. Hiszen aki belép hozzád, a látottak alapján fogja leszűrni a benyomásait, és nyilvánvalóan neked sem mindegy, mit gondolnak rólad. Alkoss olyan belső tereket, amik lenyűgözik azt, aki látja!

Az előszoba – rögtön ezzel találkozol, ha belépsz

Az előszoba méltatlanul kevés figyelmet szokott kapni a lakberendezés során, mert általában egy kicsi, szűk helyiség, amin csak áthaladunk. Másképp nézve a dolgot viszont, az előszoba az a helyiség, ahova először lépünk be. Vagyis ez fogja adni az első benyomást egy lakásról vagy házról. Így már egy kicsit másképp néz ki a helyzet, ugye?

lakberendezés

Érdemes tehát az előszoba berendezésére egy kicsit több figyelmet szentelni, hogy olyan hatást érj el, amilyet szeretnél. Nem kell nagyon túlgondolni – a letisztult elegancia még nem ártott meg senkinek –, de érdemes egy egységes képet kialakítani, ami illeszkedik az otthonod többi helyiségének a hangulatához, stílusához.

Lehet modern, minimalista előszobád, lehet régies, akár antik hatású. A lényeg, hogy a Te ízlésedet tükrözze, és hűen megalapozza a lakásod légkörét, egységét. Persze mindemellett az is fontos, hogy funkcionalitás tekintetében is megfelelő legyen. Nagyon szép előszobabútorokat találhatsz, a legjobb komódok, szekrények, előszobafalak állnak rendelkezésedre – nézz körül alaposan!

A lakás központja: a nappali

A nappali szintén nagyon jelentős terület, hiszen ide invitálod be a vendégeidet, ez a lakásod központja. Érthető módon nagyon fontos, hogy a nappalid esztétikusan nézzen ki, és persze a feladatait is megfelelően ellássa.

De mire is való egy nappali? A nappaliban gyűlünk össze beszélgetni, filmezni, társas életet élni. Vagyis kellenek kényelmes ülőalkalmatosságok, viszonylag tágas tér. És persze nem árt, ha mindez társul egy kellemes designnal. A nappaliban talán a legnagyobb a mozgástered, itt tudod legjobban érvényesíteni a stílusodat a sokféle bútor miatt: tévészekrények, komódok, kanapék, fotelek, esetleg komplett nappali falak, dohányzóasztal alap felszerelés. Ehhez jöhetnek még olyan dekorációs elemek, mint a kandalló (akár elektromos), dísztárgyak, a szőnyegek, egyéb textíliák.

A lényeg, hogy jelölj ki egy irányt, egy stílust, és tartsd magad ahhoz, ne csapongj, mert attól rendezetlen, össze-vissza hatást kelt a lakásod. Az online bútor kínálatban biztosan megtalálod azokat, amik leginkább megfelelne a számodra.

Ügyelj a részletekre!

Bár a berendezés kapcsán mindenki figyelme a nagyobb berendezési tárgyakra irányul elsősorban, ahogy mondani szokás, az ördög a részletekben rejlik. Nagymértékben tudod befolyásolni az összképet néhány kisebb dekorációs elemmel, például képekkel, esetleg lámpákkal, dísztárgyakkal.

A nagy, csupasz falfelületek általában befejezetlen, üres hatást keltenek, erre nagyon jó megoldást jelentenek a fali képek, egy designos falióra. A csupasz polcokon jól mutat egy-egy szép kialakítású váza, egy növény kaspóban (akár műnövény). Nem mindegy, hogy a kanapéra, fotelbe milyen párnák kerülnek – egy élénk színű díszpárna nagyon fel tud dobni egy semleges színvilágú kanapét, nappalit.

Nézz körül online, és dobd fel a lakásodat!

Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
További anyagok