26 °C, Budapest
26 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
22°
Péntek
21°
2023.06.06. kedd, Norbert
filter.hu filter.hu

Otthonunk frissítése gyorsan és egyszerűen

Néha, ahogy ülünk a nappaliban a kanapén, csak azt érezzük, hogy valami hiányzik az otthonunkból, de mi magunk sem igazán tudjuk, hogy mi is az pontosan. Vágyunk valami újra, valami másra, csak egy kis változtatásra, ami ismét új színekbe öltözteti a lakásunkat, és amely dekorációs elemektől mi is ismét jobban érezhetjük magunkat. Igen, már néhány dekorációs elem is teljesen más megjelenést ad az otthonunknak, így érdemes azt kipróbálni, hogy mi is remek hangulatba kerüljünk és az otthonunk is felfrissüljön egy kicsit.

A színes párnák csodákra képesek

Amennyiben túlságosan unalmasnak ítéljük meg a nappalinkat, vagy a hálószobánkat, akkor nincs is más dolgunk, mint beszerezni néhány vagány, színes párnát, amelyek más megvilágításba helyezik lakásunknak ezt a két pontját.

A modern terekbe választhatunk arany fényes bársonypárnát, melynek színe a tavaszi napsugarat csempészi a négy fal közé. Szintén a modern terekbe illik a fekete fényes bársony párna. A fekete színt ellensúlyozhatjuk egy színes ágytakaróval, például egy stílusos Tiffany- kék műszőrme ágytakaróval, amely szőnyegként is használható. A sárga színű párnákhoz pedig egy ugyanilyen műszőrme ágytakarót is választhatunk csak barna színben. Ha a vintage stílust kedveljük, akkor a piros skandináv vintage párna lesz számunkra a megfelelő.

lakás dekoráció

A falak, mint dekorációs elemek

Ha a lakás dizájnjáról van szó, akkor a falak mindig központi szerepet kapnak, hiszen a falakat lehet igazán díszíteni és dekorálni. Használhatunk tükröket, képeket, polcokat, virágokat, vagy más dekorációs elemeket is. Abban biztosak lehetünk, ha a falakat feldíszítjük, ez egy nagyszerű fókuszponttá válik a vendégeink számára. Nincs az a szempár, amelyet ne vonzana egy aranyszínű fekete patinás tükör, egy krémszínű festmény homok dizájnnal, vagy egy összecsukható, falra függeszthető polc. Mindegy, hogy melyik lakás dekoráció mellett döntünk, csak arra ügyeljünk, hogy a dekorációs elemek stílusosak és ízlésesek legyenek.

A dohányzóasztalra is kell valami

A dohányzóasztal maradhat ugyan csupasz, de miért ne dekorálhatnánk valami kellemes dísszel? Hiszen ma már rengeteg, asztali dekorációs elemmel is találkozhatunk az üzletekben, miért hagynánk, hogy a dohányzóasztal csak siváran és szomorúan árválkodjon a nappali közepén? Dohányzóasztalunkra választhatunk egy hármas angyalkás készletet. Ezek a gótikus stílusú angyalok nagyon szépek, hiszen részletesen kidolgozottak.

Egy-egy dohányzóasztalon jól mutat a kopott aranyszínű luxus rusztikus gyertyatartó is, de akkor sem döntünk rosszul, ha egy barna ötágú gyertyatartót választunk.

Ha klasszikus stílusbú házban élünk, akkor fa gyertyatartók közül is választhatunk, például türkiz fa lámpásokat, amelyek kissé kopottasak, de csak azért, hogy kicsit régebbinek tűnjenek. A lámpa, a természetes anyaga miatt, bármilyen klasszikus otthonban megállja a helyét.

Az elegáns hatást biztosító növények

Mindegy, hogy cserepes, vagy vágott virágokról van szó, a virágok nagyszerű dekorációs elemmé válhatnak a lakásunkban. A virágcserepeknek több típusa is létezik: üveg, rattan, műanyag, fonott fa, bádog, világító és kerámia.

A rattan virágcserép elsősorban a vintage stílusú lakásban mutat jól. Ilyen lehet a barna szögletes kókusztároló műanyag betétekkel. A négyzet alakú modern világító virágcserép pedig egy modern lakásban mutat jól.

A fotó forrása:
Alena Ozerova / Shutterstock.com

Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
További anyagok