28 °C, Budapest
28 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
24°
Vasárnap
27°
2022.08.11. csütörtök, Zsuzsanna
filter.hu filter.hu

Milyen járólapot használjunk a fürdőszobában?

A fürdés nemcsak tisztálkodásra, hanem pihenésre és relaxációra is kiválóan alkalmas. Amennyiben felújítanád vagy újrarendeznéd a fürdőszobádat, de nem tudod, hogy milyen berendezést használj, akkor ez a cikk neked szól!

Milyen járólapra van szükség egy fürdőszobában?

járólap

Azt biztosan tudod, hogy a járólap és a fali csempe kiválasztása a zuhanyzóban rendkívül fontos dolog. Nehéz megtalálni azonban a tökéletes fajtát, minőséget és darabot. Nemcsak a színekre kell hangsúlyt fektetni, hanem ennél sokkal több szempontot kell figyelembe venni.

A színek terén legtöbben a fehéret használják, hiszen ezt nemcsak tisztítani könnyű, hanem a legtöbb stílushoz is jól illeszkedik. Mivel világos, így tágítja a teret, jóval nagyobbnak fogjuk érezni a fürdőszobát. Még akkor is, ha csak egy pár négyzetméteres helyiségről is van szó. Persze tisztítani egyszerű, viszont könnyebben is koszolódik, hiszen minden meglátszik rajta. Önmagában azonban nem érdemes használni, hiszen unalmassá és egysíkúvá teheti a zuhanyzót.

A járólap esetében használhatunk kéket és zöldet is, ezek mind a víz színei, így könnyen beilleszthetőek az enteriőrbe. Ezeket akár önmagukban is használhatjuk, de például fehérrel keverve igazán egyedi teret varázsolhatunk magunknak. 

Milyen egy divatos járólap a fürdőszobában?

Nemcsak a hálóban és a konyhában fontos, hogy divatosak és stílusosak legyünk. A fürdőszobában szintén sok időt eltöltünk ahhoz, hogy valamilyen nem hozzánk illő berendezést használjunk benne. A mai divatos járólapok esetében szóba jöhetnek a márvány vagy éppen a kő változatok is. Ezeket akár a zuhanykabinban is elhelyezhetjük, amely egy folyókás változat esetén sokat dobhat a helyiség hangulatán. 

A hasonló anyagú járólapokat természetes formában, akár mintázatilag is fellelhetjük a boltokban. Természetesen fontos átrágni magunkban, hogy az éppen aktuális divat mennyire felel meg a mi ízlésünknek. Mivel egy fürdőt nem pár hónapra rendezünk be, ezért érdemes a saját stílusunkat modern elemekkel is vegyíteni.

Mozaikok és dekorok használata

A legtöbb fürdőben fellelhetőek különböző dekorációs elemek, amelyekkel egyedibbé varázsolhatjuk a teret. A járólapok és a csempék esetén vásárolhatunk hozzá illő dekorcsíkokat is, amelyekkel sokat dobhatunk az unalmas színeken és mintákon. A járólapokat négyzetméteres, illetve dobozos verzióban rendelheted meg akár a Mozaikkerámia webshopjából is. Vannak azonban elemek, amelyeket darabonként tudsz majd beszerezni, így csak annyit szükséges belőle vásárolnod, amennyire valóban szükséged lesz. Bár az elmondható, hogy régebben még az volt a divat, hogy a dekorelemeket a padlóval párhuzamosan tették fel falra, manapság már inkább függőlegesen kerülnek elhelyezésre.

 

Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
További anyagok