7 °C, Budapest
7 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Csütörtök
2023.12.04. hétfõ, Barbara, Borbála
filter.hu filter.hu

Így varázsolhatsz játszóházat a babaszobába

Manapság sokkal több időt töltünk otthonunkban a pandémia miatt. Ezért egyre nagyobb jelentősége van annak, hogy milyen légkört teremtünk a lakásban. A gyerekeknek is hiányoznak a változatos programok, a séták és a nagy kedvenc, a játszóház.

Nem kell azonban nélkülözniük a mozgalmas, ingergazdag benti játszóteret. Számos olyan gyerekjáték kapható, amelyekkel sorban állás és tömeg nélkül idézhetjük meg a játszóházakat.

babaágynemű

Színes játszószőnyegek piciknek

A legkisebbek számára nagy élményt jelentenek a különböző játszószőnyegek. A pihe-puha babajátékok, amelyek színesek, csillognak, csörögnek, igazán érdekesek a picik számára. A zenélő szőnyegek, amelyek nem csak dallamokat, hanem állathangokat is utánoznak, nagyszerű játékok. 

Sőt, nem is kell feltétlenül túl felszerelt játszószőnyeg. A színes, kiszedhető formákkal ellátott úgynevezett habtapi szőnyeget is imádják a gyerekek. Ráadásul mivel olyan, mint egy nagy puzzle, fejleszti a kézügyességet, a térlátást, és méretre is alakítható.

Beltéri hinták 

Kevés jobb idegrendszert fejlesztő mozgás van, mint a hintázás. Nem kell azonban búslakodnia a gyermeknek, ha épp esik az eső, vagy beteg, és nem tud játszótérre menni. A beltéri hinták már az egész pici, még ülni sem tudó babák számára is önfeledt perceket okoznak. Nem beszélve arról, hogy a hinta által generált mozgás idegrendszeri hatásai rendkívül pozitívak. Elég egy kampó a plafonba vagy az ajtófélfába, és már kezdődhet is a hintázás!

Labdamedence, az egész napos szórakozás 

A játszóházakban kétségkívül az egyik legnépszerűbb játék a labdák közé érkező csúszda. Jó hír, hogy ez már a gyerekszobába is beszerezhető. A többféle színben és alakban gyártott labdamedencék gyerekbarát anyagból készülnek. Merev de puha oldaluk megakadályozza, hogy a gyerekek kiessenek belőle, illetve hogy a labdák elárasszák a szobát. 

A prémium labdamedencék labdái olyan műanyagból készülnek, amelyből sem hő, sem folyadék hatására nem oldódik ki mérgező anyag. A szivacslabdák nem javasoltak, főleg pici gyerekeknek nem, mert kiharaphatnak belőle darabokat, ami fulladáshoz vezethet. 

Beltéri csúszdák

Mi hiányozhat egy labdákkal teli labdamedencéből? A csúszda! A piacon számos olyan méretű csúszda elérhető, amely beltéren is elfér. Vásárolhatunk könnyen összeszerelhető műanyag kiscsúszdákat vagy tartósabb, természetes anyagú facsúszdákat is. A létrán való váltott kéz- és lábmozgások fejlesztő hatásúak. Segítenek kialakítani a jobb és bal agyfélteke közötti idegi kapcsolatokat. Ez pedig a figyelem, a tanulás szempontjából nagyon fontos. Egy beltéri csúszda tehát rendkívül hasznos.

Örök klasszikus - a hintalovak

Ezek a stílusos játékok nem csak szép kiegészítői lehetnek a gyerekszobának. A rajtuk ülve végzett előre-hátra hintázó mozgás pozitívan hat a gyerekek idegrendszeri fejlődésére. Érdemes hát minél hamarabb beszerezni egyet, a gyerekek imádni fogják.

Játékok, ruhák, eszközök
Babás dolgok
Játékok, ruhák, eszközök
Babás dolgok
Játékok, ruhák, eszközök
Babás dolgok
Játékok, ruhák, eszközök
Babás dolgok
További anyagok