28 °C, Budapest
28 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
24°
Vasárnap
27°
2022.08.11. csütörtök, Zsuzsanna
filter.hu filter.hu

Már a Puma márkának is fontos a munkavédelem

A munkavédelem egyre fontosabb terület. A munkavállaló biztonságának biztosítása kétféleképpen történhet. Egyrészt a biztonságos munkavégzés feltételeinek, a biztonságos munkakörnyezet megteremtésével, másrészt pedig megfelelő munkavédelmi ruházattal. Az esetek többségében mindkét módszert célszerű alkalmazni, de mi most az utóbbival foglalkozunk.

A munkavédelmi lábbelik jelentősége

Ahogy már bizonyára szinte mindenki kitalálta, a munkavédelmi lábbelik célja, hogy gondoskodjanak a láb megfelelő védelméről és biztonságáról. A láb egy kiemelt terület a munkavédelem esetében, ráadásul nem indokolatlanul.

Alapesetben a konkrét terület, ahova az ember lép, az kívül esik a látószögön, az ember pedig hajlamos arra, hogy ne figyelje a lábát minden egyes lépés előtt. Valljuk be, ez elég körülményes is lenne. Tehát ez azt jelenti, hogy a lábra, talpra leselkedő veszélyeket jellemzően nem látja az ember. Abban az esetben, ha szinte biztos, hogy az adott munkaállomáson, környezetben balesetveszélyes a talaj (például lehetnek éles, kiálló tárgyak), és ezt a munkavégző is tudja, akkor a folyamatos odafigyeléssel és óvatos lépésekkel sem biztos, hogy előrébb lenne, ugyanis jelentősen lelassulna a munkavégzés.

Tehát a munkavédelmi lábbelik által garantált biztonsággal semlegesíteni lehet a zavaró tényezőket. Ha nem kell zavaró tényezőkre koncentrálni, akkor a munkára is könnyebben lehet összpontosítani.

A Puma is felismerte

A munkavédelmi ruházatok népszerűsége és keresettsége nagymértékben megnövekedett az elmúlt években. Jól mutatja a terület fontosságát, hogy olyan gyártók is megjelentek a munkaruhák piacán, melyekkel korábban leginkább a sporteszközök és felszerelések között lehetett találkozni, mint például a Puma. A gyártó óriási tapasztalattal rendelkezik cipők, lábbelik és ruhák gyártása terén, nem véletlen, hogy ezt a rengeteg tapasztalatot átültették a munkaruhagyártásba, is és már számos munkavédelmi lábbelit dobnak piacra.

Ha kipróbálnád a Puma munkavédelmi cipőit, akkor érdemes szétnézned a Legjobb Munkaruha Webshop munkavédelmilábbeli-kínálatában.

Puma munkavédelmi cipő

Mitől védenek ezek a lábbelik?

A munkavédelmi lábbelik elsődleges célja a fizikai, kémia veszélyekkel szembeni védelem biztosítása. A fizikai veszélyek alulról és felülről is érkezhetnek. Alulról jelent veszélyt minden olyan tárgy, ami a talajon található és képes vágást, szúrást ejteni az emberen.

Felülről érkező veszélyek közé leginkább a jelentős súllyal rendelkező, zuhanó tárgyak tartoznak. Nem feltétlenül csak arra kell gondolni, hogy leesik egy gerenda (persze ez egy életszerű, valós fenyegetés), hanem kockázatot jelent a nehéz szerszámmal történő munkavégzés is, illetve akkor is veszélynek van kitéve a munkavállaló lába, ha nehéz munkagépek közvetlen környezetében dolgozik.

Kémiai veszélyek közé leginkább a bőrre ártalmas, maró anyagok tartoznak.