6 °C, Budapest
6 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Kedd
2023.12.02. szombat, Melinda
filter.hu filter.hu

Függőségek enyhítése Transzcendentális Meditációval

Cigi, alkohol; csak hogy néhányat említsünk mindennapi függőségeink közül. A drogokhoz is sajnos egyre többen nyúlnak, különösen a fiatalok körében.

A függőségek kialakulása

Miért fordul olyan sok ember élvezeti szerekhez? Azért, mert úgy érzik, valami hiányzik az életükből, és ezekkel a szerekkel átmeneti örömhöz, beteljesüléshez jutnak.

Nagyon gyakran a szeretet és az önszeretet hiánya az, ami miatt sokan élvezeti szerekhez nyúlnak, amelyek bár átmenetileg elterelik a figyelmet a problémáikról, a hiányról, és gyors örömet adnak, nem nyújtanak valódi boldogságot.

Ezek a pótcselekvések mind intő jelként szolgálnak, hogy észrevegyük, nem a lelkünk szerint működünk.

A függőségek kezelése

Bármilyen függőségről is beszéljünk, annak megszüntetése nem egyszerű feladat, hiszen az ok mélyen gyökerezik nem csak testi szinten, hanem az elmében is. Nem elég tehát csak az elme vagy csak a test szintjén dolgozni a függőség felszámolásához. Mindkét szinttel foglalkoznunk kell.

Transzcendentális Meditációval enyhíthető a függőség.

A függőségek kezelése Transzcendentális Meditációval

meditáció

Természetesen garancia nincsen arra, hogy aki rendszeresen gyakorolja a Transzcendentális Meditációt, az biztosan leteszi a cigit, abbahagyja az ivást, vagy éppen nem lesz többé drogfogyasztó. Ugyanakkor sok kutatás mutatta ki azt, hogy a Transzcendentális Meditáció gyakorlása jelentős támogatást adhat ehhez.

Az élvezeti szerekben boldogságot, ellazultságot, beteljesedést keresünk. Tehát ha képesek vagyunk olyat mutatni a testünk és az elménk számára, ami még a ciginél, alkoholnál, drognál is nagyobb örömforrás, akkor sokkal valószínűbb, hogy el tudjuk hagyni ezeket a pótszereket az életünkből.

A Transzcendentális Meditáció során az elmét visszavezetjük önmaga forrásához, egy nagyon mély tudati szintre, ami egy boldogsággal teli állapotot, úgynevezett transzcendens élményt eredményez. Az elménk tehát alkohol, cigi és drog nélkül is jól érzi magát ebben az állapotban. Minél többször meditálunk, annál kevesebbszer érezzük a vágyat a különféle pótszerek iránt. Így valójában nem kell akarnunk leszokni a pótszerekről, hanem a meditáció örömteli gyakorlásával inkább az ezek iránti vágy az, ami spontán elmarad tőlünk.

A transzcendálás élménye mindenki számára elérhető. Ennek a mély belső boldogságnak és csendnek az eléréséhez a Transzcendentális Meditáció egyszerű technikáját alkalmazzuk, amelynek elsajátítása nem igényel erőfeszítést, hiszen összhangban áll az elménk természetével. 

Leszokás a dohányzásról, alkoholról, drogokról

Az elmúlt 40 év során számos tanulmányt végeztek a Transzcendentális Meditáció dohányzásra gyakorolt hatásait vizsgálva. Arra a megállapításra jutottak a kutatók, hogy a Transzcendentális Meditáció mintegy 2-8-szor hatékonyabb a dohányzásról való leszoktatásban, mint a többi módszer. A Transzcendentális Meditáció emellett az alkohol és a kábítószer használatát is sokkal erőteljesebben csökkenti, mint más hagyományos, leszoktató eljárások, és az eredményei tartósan megmaradnak.

 

Mozogni kell!
Kellékek, étrend
Mozogni kell!
Kellékek, étrend
Mozogni kell!
Kellékek, étrend
Mozogni kell!
Kellékek, étrend
További anyagok