30 °C, Budapest
30 °C
Budapest
Holnap
26°
Holnapután
23°
Szerda
19°
2022.08.14. , Marcell
filter.hu filter.hu

4+1 kihagyhatatlan irodai kiegészítő 2021-re

Bár egyre többen dolgoznak otthonról, vannak olyan munkakörök és élethelyzetek, amikor lehetetlen kikerülni, hogy be kelljen járni az irodába.

Az is egyre gyakrabban fordul elő, hogy aki kezdetben a home-office lelkes támogatója volt, egy idő után hiányolja a társaságot vagy kevésbé produktív. Ennek oka, hogy az otthoni környezet ingerei elvonják a figyelmet a munkahelyi teendőkről.

Egy irodai környezet kétségkívül motiválóbb, már amennyiben megfelelően inspirálóvá, kényelmessé és egészségessé tervezik. A bejegyzésben összeszedtük azokat a kiegészítőket, amik segítségünkre lehetnek  jövő irodájában.

Manhattan 420808 dupla karos monitor állvány - forrás: hdguru.hu

TV fali konzol

A tv konzol vagy tv állvány nem az első dolog, ami kötelező irodai kellékként eszünkbe jutna, pedig rendkívül sokoldalúan használható kiegészítő. Sok helyen használnak Smart tv-t vagy okos kivetítőt előadás vagy tanfolyam tartásakor, amit persze valahol el kell helyezni. Tökéletes megoldás a fali konzol, hiszen nem foglal extra helyet, és a tv-t vagy okos kivetítő mindenki számára jól látható helyre rögzíthető. Irodába érdemes dönthető és/vagy forgatható tv-konzolt választani, így a kijelző mindenki számára kényelmes pozícióba állítható.

Extra tipp: ha az íróasztal a fal felé néz vagy térelválasztóval van ellátva, akkor tartsuk a monitort is falikonzolon. Így amellett, hogy rengeteg helyet spórolunk meg, még a tartásunk is egészségesebbé válik. 

Asztalra szerelhető monitor tartó konzol

Akkor sem kell elkeseredni, ha az íróasztalunk elhelyezése nem teszi lehetővé a fali konzol alkalmazását. Szabadon álló íróasztalok esetén tökéletes megoldás az asztalra rögzíthető monitor tartó konzol. Mivel a konzolok magassága állítható, ezért kényelmesen szemmagasságba helyezhetjük a képernyőt, és ezzel biztosíthatjuk a megfelelő testtartást. 

Az asztali monitortartók tervezői minden igényre gondoltak: találunk olyan konzolt, amelyre az egész laptop ráhelyezhető, de 3 vagy akár 4 monitor rögzítésére alkalmas tartó is elérhető. A kényelmes pozícióhoz már csak egy vezeték nélküli egér és billentyűzet szükséges, és kezdődhet az munka! 

Okos távirányító

Ha az irodában okos tv vagy okos kivetítő is van, akkor csak egy valami hiányzik: az eszközökhoz okos távirányító is dukál. Bár elsőre evidensnek tűnhet, hogy ilyen távirányítót kapunk, ez sokszor mégis extra felszereltséghez tartozik. 

De mégis mire való az okos távirányító? 

A legnagyobb előnye, ha a tv-hez egyéb eszköz is tartozik, akkor a távirányító ezeket automatikusan felismeri, és képes irányítani őket. Az okos távirányítóval könnyebbé válik a képernyőn történő navigáció, hiszen mozgatásával egérhez hasonlóan a kívánt területre klikkelhetünk. A megfelelő alkalmazások, például Youtube kiválasztását pedig a távirányítón található direkt gombok segítik.

Logitech H540 mikrofonos fejhallgató - forrás: hdguru.hu

Mikrofonos fej vagy fülhallgató

A zenehallgatásnak tudományosan is bizonyított jótékony hatása van a teljesítményre. Érdemes beruházni egy jó minőségű, a környezeti zajokat csökkentő fej vagy fülhallgatóra, ami mikrofonnal van ellátva. Ez utóbbi azért szükséges, mert a home office elterjedésével egyre továbbra is gyakran lesz részünk virtuális meetingekben, ahol kétirányú kommunikáció szükséges.

HS330 30.000mg-os ózongenerátor - forrás: Ozoneplus.eu

+1: Ózongenerátor

A koronavírus járvány mindenkinek megtanította, hogy mennyire fontos a rendszeres fertőtlenítés és a megfelelő higiénia. Nincs ez másképp az irodában sem. Szuper megoldás a a fertőtlenítésre az ózongenerátor, ami az ózonmolekulák oxidációs hatásának köszönhetően elpusztítja a baktériumokat és vírusokat. Bár az ózonmolekula minden élő szervezettel reakcióba lép (az alkalmazás alatt még a növényeket is ki kell hordani a helyiségből)  de gyors bomlása miatt kiváló vegyszermentes és környezetkímélő alternatíva. 

Az ózongenerátor nem csak a kórokozók elpusztítására alkalmas, de semlegesíti a kellemetlen szagokat, elpusztítja a penészt és a gombát is. Bár ára elsőre borsosnak tűnhet, lehetséges az ózongenerátor bérlés is, így ez a remek eszköz bárkinek elérhetővé válik.