30 °C, Budapest
30 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
22°
Szerda
17°
2022.08.14. , Marcell
filter.hu filter.hu

Mindenkinek vannak titkai

Little Secrets, kis titkok. Sejtelmes tárgyak a Thomas Sabo új karkötői. Mindenkinek vannak titkai. Kinek kisebbek, kinek nagyobbak. Ez a kollekció másodlagos jelentéssel tölti meg a motívumot, amit a csuklódon viselsz. Egy emlék, egy pillanat az életedből, amelyre szívesen gondolsz. Mindig veled van.

Egy apró, diszkrét ékszer, aminek csak te tudod a jelentését. Kifinomult formák, fontos szimbólumok közül választhatsz, ráadásul különböző színű textillel kiegészítve. Már húsz különböző fazon közül választhatod ki azt, amelyik a legjobban szimbolizálja a titkaidat vagy éppen kívánságodat.

karkötő

A titok nyitja

Az embert élete során számtalan szimbólum veszi körül. Ezek egy részét ismerjük, másik része felett elsiklunk a mindennapokban. Régen nagyobb jelentőséget tulajdonítottak egy-egy figurának, már-már mágikus kapcsolatot véltek felfedezni egy esemény és megjelenő forma között. Az emberiség hitvilága változott, racionálisabb lett a világ a tudomány és az emberi elme fejlődésével. 

A vonzódásunk azonban megmaradt a titkokhoz és a szimbólumaikhoz. Egy apró tárgy erőt tud adni, biztatást, magabiztosságot a nehéz helyzetekben. Csupán a tudat, hogy nálunk van, viseljük, felruház minket az optimizmus és a bátorság érzésével. Ma már nem hivalkodó ékszereket, tárgyakat hordunk magunknál, inkább a diszkrét csecsebecsék közül választunk. 

Ennek remek példája a Thomas Sabo Little Secrets kollekciója. A márka kifinomult formatervezéssel dolgozik, minőségi alapanyagokból. Remekül kombinálhatók például a Calvin Klein márka darabjaival, amelyeket szintén a letisztult vonalvezetés jellemez. Legyen szó visszafogott eleganciáról vagy extravagáns stílusról, a szabadon kombinálható ékszerek és órák nem okoznak csalódást.

Honnan ered a karkötő?

A karkötő története az ókori Egyiptomig nyúlik vissza. Akkor nem csupán divatkiegészítőként szolgált, hanem jelentős volt spirituális jelentése is. Visszatérő motívum volt a faragott szkarabeusz, ami a jelenkori Thomas Sabo Little Secrets karkötőkhöz hasonlóan jelent meg az ékszereken. 

Az ókori Rómában státuszszimbólum volt, amit a bátor hadvezérek és politikusok kaptak a császártól. Viselője nagy tiszteletnek örvendett. Talán innen eredeztethető az ékszer népszerűsége. Görögországban azonban kizárólag a nők viseltek karkötőt. 

Barátságkarkötő

A Little Secrets modellek arra is alkalmasak, hogy barátságkarkötővé avanzsáljanak. Két egyforma vagy különböző - de összeillő darab szimbolizálhatja a barátságot, kötődést. Két ember kapcsolata ugyan nem a tárgyakon múlik, de egy jól megválasztott darab örökre nyomot hagyhat a másikban, akármerre kerüljenek is egymástól.

Egy barátságkarkötő kiváló ajándék, legyen szó születésnapról, névnapról, évfordulóról vagy az év legnagyobb ünnepéről, a karácsonyról. A megajándékozott fél biztosan különlegesnek érzi majd magát, hiszen a barátság egyedi és különleges.

Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
További anyagok