0 °C, Budapest
0 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Péntek
2023.12.05. kedd, Vilma
filter.hu filter.hu

Alakítsd ki álmaid nappaliját!

A nappalinak több funkciója lehet: gyakran ez a család elsődleges pihenésre használt helyisége: egy hosszú nap után kiváló lehet leroskadni a kanapéra és elfeledkezni a külvilágról. De ez nem az egyetlen funkcionális lehetőség egy nappaliban: hova máshova ültetnénk le ismerőseinket, barátainkat, családtagjainkat, hol tudnánk eseményeket szervezni, legyen az egy kis gyerekzsúr vagy apró állófogadás? Nem véletlen tehát, hogy érdemes foglalkozni a nappalinkkal, és oda a leginkább megfelelő, legjobb nappali bútorokat kiválasztani.

Melyek a számodra legjobb nappali bútorok?

Nézzük meg tehát, melyek a leggyakrabban használt nappali bútorok: a kanapék, a fotelek, esetleg hintaszékek, és fontos a TV-állvány is, akár “hagyományos” TV-csatornákat szeretünk nézni, akár streamelt filmeket vagy online vásárolt vagy kölcsönzötteket.

A lazításban segítségünkre lehet egy kényelmes kanapéágy, egy relax fotel vagy a már említett hintaszék és kanapé is. Ha a hagyományos vagy a relax fotel nem a mi műfajunk, vagy csak kipróbálnánk valami újat, egy babzsákfotel lehet a megfelelő megoldás.

Sarok- vagy ülőgarnitúrát válassz?

sarokgarnitúra

Ha nem vagyunk biztosak a válaszban, érdemes lehet szakemberrel is konzultálni, hiszen egy ilyen döntés nagyban befolyásolja mindennapjainkat. Ha a 2020-as évet nézzük meg, láthatjuk, hogy külső események is rendkívüli módon befolyásolhatják a szokásainkat olyan irányba, hogy több időt töltünk otthon, mint megszoktuk.

A Homelux csapata 10 éve foglalkozik e-kereskedelemmel, és fő kategóriái az otthon és kert, itt nagy választékban találunk nappali bútorokat, köztük sarok- és ülőgarnitúrákat is. A csapat 2020-ban Magyar Brands díjat kapott, és saját logisztikával vállal házhoz szállítást, sőt szakszervizes beépítést is az ország teljes terülétén.

Mire van még mindenképp szükség egy ideális nappaliban?

A kényelmi és szórakoztató funkció mellett a legtöbb nappaliban tárolunk is tárgyakat, erre a legalkalmasabb bútordarabok a szekrények, szekrénysorok és vitrinek. Elsőre talán az juthat eszünkbe, hogy könyveinket itt tárolhatjuk, de ne feledkezzünk el az adott bútorok dekorációs céljairól, vagy akár kedvenc díjaink, érmeink, kupáink is szuperül mutathatnak itt a saját és a vendégeink megelégedésére is. A tárolás mellett pedig fontos funkciója ezeknek a nappaliban is elhelyezhető bútoroknak a védelem is, hogy semmi baj ne történjen szeretett tárgyainkkal.

Ebben a kérdésben is érdemes átgondolni, hogyan szeretnénk beosztani a nappali szobánkat:

  • könnyen lehet, hogy egy vagy két vitrin és kisebb szekrény elég, ha minimalista vagy legalábbis nem felhalmozó típusok vagyunk,
  • az is előfordulhat, hogy szeretjük látni (és megmutatni) kedvenc tárgyainkat körös-körül, méghozzá a nap nagy részében: ilyenkor az ideális megoldás könnyen egy szekrénysor lehet.
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
További anyagok