30 °C, Budapest
30 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
22°
Szerda
17°
2022.08.14. , Marcell
filter.hu filter.hu

Mikor rendeljek konténert a lomtalanításhoz?

A címben szereplő kérdésre gyakorlatilag az egyszerű válasz az, hogy akkor, ha túl sok a lom az otthonodban. Persze számos egyéb oka is lehet annak, hogy konténert rendelj, ezeket most végig fogjuk venni ebben a cikkben. Valamint kitérünk arra is, hogy mire kell figyelned egy konténeres lomtalanításnál.

Új ingatlan vásárlásakor

Sajnos sokan azzal szembesülnek egy új ingatlan vásárlásakor, hogy az előző tulajdonos nem gondoskodott a kacatainak elszállításáról. Láttunk már olyat, hogy a fél lakás tele volt különböző lomokkal, melyre már nem tartott igényt az előző tulaj. Ekkor sajnos ezek rád várnak, neked kell eltüntetned őket, ha már az előző tulaj nem gondoskodott az elszállításukról. Ez hatalmas mennyiség lehet. Ilyen esetben mindenképp konténert kell rendelned, hogy elszállíttasd.

konténer rendelés

Költözéskor

Függetlenül attól, hogy új ingatlanba költözöl, vagy albérletet váltasz, mindkét esetben rengeteg lomtól kellhet megszabadulnod. Ha költözöl, előfordulhat, hogy újítod a bútoraidat, vagy ekkor veszed rá magad, hogy szortírozd a kacatokat. Sok esetben ilyenkor döbbensz rá, hogy mennyi minden felesleges dolog van a ház körül, amitől épp itt az ideje megszabadulni. Ha ilyenkor nem tudod hirtelen, hogy mihez kezdj ezekkel, hívd a Konténer Rendelés csapatát, ők garantáltan gyorsan tudnak segíteni.

Örökléskor

Mindenkinek van egy (vagy több) olyan hozzátartozója, aki soha nem dob ki semmit, mert “jó lesz az még valamire”. Általában ezek a dolgok később mégsem kellenek, legalábbis nem használja fel őket senki semmire. Így az évek során csak gyűlnek a házban, a melléképületben, a garázsban, mindenhol, ahova éppen elteszik őket. Sajnos, ha egy ilyen hozzátartozónk eltávozik, nem csak nagy űrt, de nagy lomot is maga után hagy. Persze átnézzük ezeket, mert a szép emlékeket mégsem fogjuk kidobni, de az emlékek mellett rengeteg lom is marad, amitől szabadulnánk. Ha saját felhasználásra fogod használni az örökölt ingatlant, ha kiadod vagy eladod, akkor sincs szükséged a sok kacatra. Rendelj egy konténert, és szabadulj meg minden felesleges lomtól!

Pince vagy garázs kitakarításakor

A pince és a garázs két olyan helyiség, ami mindent (is) elnyel. Legalábbis egy darabig. Hónapokig, sőt évekig hordhatjuk oda azokat a lomokat, amiket éppen nem tudunk hova tenni. Majd aztán azzal kell szembesülnünk, hogy ha tényleg szükségünk lenne a garázsra vagy a pincére, egyszerűen nem fér már el benne semmi. Ilyenkor szokott az jönni, hogy konténert rendelünk, és minden felesleges lomtól megszabadulunk.

Sok minden, de nem minden fér bele a lomtalanításba

A lomtalanításnak is megvannak a saját szabályai, így fontos tudnod, hogy mit lehet és mit nem a konténerbe helyezni. Nem helyezhetsz pl. autógumit vagy más abroncsokat, kátránypapírt, azbesztet, palát, festéket, egyéb vegyi anyagot, savat, olajat a konténerbe. Inkább érdeklődj, mielőtt elszállíttatnál bármit is.