30 °C, Budapest
30 °C
Budapest
Holnap
26°
Holnapután
23°
Szerda
19°
2022.08.14. , Marcell
filter.hu filter.hu

Érdekkapcsolat vagy valódi barát? Ezekből a jelekből ismerheted fel

Napjainkban, amikor a személyes kapcsolattartás alig-alig megoldható, egyre nehezebb megőrizni a kapcsolatot a barátokkal, és még nehezebb minőségi kapcsolatokat építeni. Ha viszont igaz barátra tettél szert, azt a kapcsolatot érdemes ápolni, és egész életedben megőrizni. Összeszedtük azt a 6 jelet, amiből kiderül, kik az igaz barátaid, és kikkel csak felszínes a kapcsolatod.

valódi barát

1. Minőségi idő nehézségek ellenére is

Minden embernek arra van ideje, amire szeretné, az együtt töltött időnek pedig semmilyen élethelyzet vagy probléma nem jelenthet gátat. A legelfoglaltabb napirend esetén is időt kell találnod arra, akik számodra a legfontosabbak, és akikkel a leginkább törődsz. Ez pedig fordítva is igaz: akiknek fontos vagy, azok munka, család, esküvő szervezés vagy házfelújítás alatt is időt fognak szakítani rád. Ha azt tapasztalod, minden nehezítő körülmény mellett is rendszeresen tudtok közös programot szervezni és jól szórakozni a barátaiddal, valószínűleg igaz barátokat tudhatsz magad mellett. 

2. Megmutathatod a valódi éned

Ha valaki az igaz barátod, az előtt nem kell eltitkolnod a valódi éned. Egy őszinte kapcsolatban könnyen el tudod engedni magad, fesztelenül ki tudod fejezni a gondolataid és érzéseid, és nem kell megjátszanod magad ahhoz, hogy elfogadjanak. Ez az igazi barátság. Egy valódi barát mellett önmagad lehetsz, és ez fordítva is igaz. Ha nem akarjátok megváltoztatni egymást és elfogadjátok a másikat úgy, ahogy, az nagyon jó alapja egy életre szóló baráti kapcsolatnak.

3. Őszinteség mindenek felett

Egy igaz barát meghallgatja és elfogadja őszinte véleményed, anélkül, hogy megsértődne. Ez pedig kölcsönösen is igaz: a valódi barátaidtól nyugodtan kérhetsz tanácsot öltözködéssel vagy ékszervásárlással kapcsolatban, segíthetnek családi konfliktusok megoldásában vagy párkapcsolati témában is anélkül, hogy őszinte meglátásaikkal megsértenének. Hosszútávon a félreértések és konfliktusok elkerülését is szolgálja az, ha a legjobb barátoddal teljesen őszinte vagy, bármilyen témáről is legyen szó. Ez segíteni fog a kapcsolatotok, illetve a saját személyiségetek fejlődésében is, ami még inkább elmélyíti a barátságotokat.

4. Együtt jóban-rosszban

Talán sablonosan hangzik, de az igaz barátok valóban nem csak a boldog pillanatokat osztják meg egymással. Sajnos az utóbbi hetekben, hónapokban a legtöbbünk életében a megszokottnál több változás és negatív esemény történt. Ahogy a jó napokon, úgy a rosszabakon is számíthatsz arra a személyre, aki a valódi barátod. Tényleg igaz az a mondás, hogy “Bajban ismerszik meg a jó barát”, hiszen akik a szomorú napokon, tragédiák bekövetkeztekor, vagy problémás helyzetekben is melletted állnak, azok tényleg a barátaid. Akik viszont magadra hagynak, vagy nem támogatnak ezekben a szituációkban, azok valószínűleg nem valós barátok.

5. Tisztelet a másik iránt

A tisztelet és empátia két olyan tulajdonság, ami bármilyen kapcsolatban jól jön, így van ez a baráti kapcsolatoknál is. Egy igaz barátot tisztelned kell, és ennek az érzésnek kölcsönösnek kell lennie. Ha úgy érzed, hogy egy barátod nem tiszteli a véleményed, a döntéseid vagy a terveid, az mindenképpen intő jel. Ha viszont tiszteled a másik nézeteit és empátiával fordulsz hozzá, az segít megérteni egymás érzelmeit és elkerülni, valamint megbeszélni a konfliktusokat.

6. Közös élmények

Közismert tény, hogy a kötődés kialakításának egyik legjobb formája a nevetés. Legyen szó egy vicces filmről, egy aranyos kutyás videóról, a legfrisebb munkahelyi bénázásodról vagy egy félresikerült randiról, egy igazi baráttal ezeket mind megoszthatod, és jót mulathattok rajtuk. Egy igaz baráttal számos közös emléketek van, amikre meleg szívvel gondolhattok vissza.

Az emlékek megőrzésében segít egy közös fényképalbum, egy vicces egyen póló vagy egy barátság karkötő is. Ezeket látva egyből eszetekbe jut az együtt töltött idő, ami segít a közös élmények megőrzésében