28 °C, Budapest
28 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
22°
Péntek
22°
2023.06.06. kedd, Norbert
filter.hu filter.hu

Gyógynövények sikertörténetei

Ember és tudomány évezredek óta ismeri és kutatja a gyógynövényeket. Számtalan sikerről is beszámolt már a hagyományos orvoslás gyakorlata. Annak ellenére, hogy egyre több szintetikus hatóanyag áll a rendelkezésünkre, töretlenül hiszünk a növények erejében, és előszeretettel nyúlunk a természetes alternatívákhoz. Tudás és tapasztalat mellett a kulturális elfogadás is szerepet játszik a választásunkban, hiszen azt látjuk, hogy a növényi hatóanyagok biztonságosak, hatékonyak és sokkal kevesebb mellékhatásuk van, mint a mesterségesen előállított gyógyszereknek vagy táplálékkiegészítőknek.

Az SD36 olyan nemzetközi kutatási eredményekre alapozott, magyar étrend-kiegészítő, amelyben a tudomány válogatta össze azokat a gyógynövényeket, amelyek egymás hatását felerősítve támogatják fogyókúrás céljainkat. Hozzájárulnak az étrend értékes kiegészítéséhez és az eredmények felgyorsításához úgy, ahogyan arra a diéta és a testmozgás önmagában nem lenne képes.

gyógynövények

Az SD36 a testsúlymenedzsment potenciális eszköze, amely azzal támogatja a súlycsökkenést, hogy több oldalról ad választ a fogyás problémájára, három egészen különleges gyógynövénykivonat hatásaira építve: 

Ascophyllum nodosum kivonat

Ezt a poliszacharidokban és antioxidánsokban igen gazdag növényt a köznyelv tengeri hínárként ismeri. Biológiailag aktív anyagai hatékonyan csökkentik az éhségérzetet, és méregtelenítő funkciót is betöltenek. Támogatja a jó emésztéshez szükséges hasznos baktériumok és enzimek felszaporodását, de csökkenti a koleszterinszintet. Fokozza az emésztést és a zsírégetést, sőt a zsírszövetek bontásában is hatékony. Képes jó irányba tolni a szervezet reakcióját a szénhidrátokra, ezzel csökkentve a cukorbetegség kockázatát.

Ceratonia siliqua kivonat

A szentjánoskenyérfa babszerű hüvelye, a fa gyümölcse tartalmazza azt a 10-15 db igen hasznos magot, amelyet az ember a bibliai idők óta ismer. A karob por régóta szerepel testsúlycsökkentő étrendekben, hiszen nem emészthető, de elveszi az éhségérzetet, sőt sikerrel csökkenti a szervezet cukoréhségét is. A kiváló antioxidáns hatású szentjánoskenyérmag csökkenti a vér koleszterin- és vérzsírszintjét, és hatékonyan könnyít a gyomorproblémákon, jól kezeli például a hasmenést és a bélrendszer gyulladásos folyamatait.

Barbarea vulgaris kivonat

Téli tormának vagy borbálafűnek is nevezik ezt a kedves virágos növényt. A legrégebbi leírás a borbálafű vértisztító hatásáról számol be, de a legújabb kutatások is a növény salaktalanító, anyagcserét stimuláló tulajdonságait igazolják. Nagy mennyiségben tartalmaz fitokemikáliákat, vitaminokat. A növény egyik legfontosabb hatóanyaga csökkenti a vér koleszterin és triglicerid szintjét. Jótékony hatásait egyaránt felfedezte már az ayurvédikus és homeopátiás orvoslás, mindkettő a diabétesz ellen és testsúlycsökkentést szolgálatában használta.

 

Belső használat
Külső használat
Belső használat
Külső használat
Belső használat
Külső használat
Belső használat
Külső használat
További anyagok