9 °C, Budapest
9 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
16°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

Ismerkedj meg az ipari higiénia hatékony termékeivel

A környezet tisztán tartásáról elmondható, hogy napjainkban még fontosabb, hiszen alacsony higiénia mellett számos baktérium és kórokozó szaporodhat el, aminek hatására az ember egészsége károsodhat, és végül betegségek kialakulásához vezethet.

Nem csak otthonod tisztán tartása elsődleges fontosságú, hanem minden olyan helyszín, ahol napközben megfordulsz - legyen szó éttermekről, üzletekről, szállodákról vagy a munkahelyedről egyaránt. Sokkal szívesebben látogatsz meg te magad is olyan helyiségeket, valamint töltesz olyan helyen időt, amely ragyogóan tiszta, és nem csak a látható szennyeződésektől mentes, de a láthatatlan mikrobáktól is. Erre jelenthetnek kiváló megoldást és teljes tisztaságot a megfelelően kifejlesztett ipari tisztítószerek.

Az ipari tisztítószerek jellegzetességei

ipari tisztítószer

A tisztítószereket általánosságban három főbb csoportba lehet sorolni kémhatásuknak megfelelően, mivel vannak a savas, a lúgos és a semleges kémhatású tisztítószerek egyaránt. A savas tisztítószerek elsősorban vízkőoldásra használatosak, azonban a használhatóság megfelelő területét a sav erőssége határozza meg. Lakossági felhasználás során gyengébb savtartalommal rendelkező szereket érdemes használni, míg a minőségi ipari tisztítószerek már magasabb savtartalommal kell, hogy rendelkezzenek. Azonban a savas tisztítószereket nem lehet márvány és mésztartalmú felületek kezelésére használni, mivel roncsoló hatása van az anyagra való tekintettel.

A lúgos tisztítószerek az olajos szennyeződések eltávolítására használatosak, azaz zsíroldásra ideálisak a lúg jellegének köszönhetően. Mivel a lúg kiválóan oldja az ilyen jellegű szennyeződéseket, azért nem csak a zsíros lerakódásra, hanem a lefolyókban lévő makacs dugulások eltávolítására és a csővezeték átjárhatóságának a biztosítására is alkalmas. Azonban lúgos tisztítószerek esetében is vannak olyan anyagok, amelyeket érdemes elkerülni, például a zománcozott felületeket. A semleges kémhatással rendelkező tisztítószerek bármely felületen alkalmazhatók, így ezért is a legtöbb általános tisztítószer semleges kémhatással rendelkezik. 

Termékek, amelyek beszerzése elengedhetetlen

Vannak olyan felületek, amelyekre a Power Acid ipari tisztítószer alkalmazható. A tisztítószer megtalálható a Delta Clean Kft kínálatában, felszerelt webshopjuknak köszönhetően akár egyből be is szerezheted a szükséges anyagokat, a megfelelő kiszerelésben. Saválló felületek és tárgyak tisztítására ez a koncentrált vízkőoldó és savas tisztítószer a legideálisabb választás. Mindamellett, hogy kiválóan oldja a vízkövet, a mészkő, a húgykő, a rozsda és a cement oldására is alkalmas. 

A Maya Top kifejezetten a mosogatógépek tisztítására hivatott, de mindemellett saválló csempe takarításához és padozat savas felmosásához is kiváló. Alapjában véve egy olyan foszforsavas vízkőoldó, amely a makacs szennyeződéseket is eltávolítja a vízkőlerakódások mellett.