20 °C, Budapest
20 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
17°
Szombat
19°
2024.04.24. szerda, György
filter.hu filter.hu

Keskeny PC: az ideális választás modern otthonába

Manapság az okoseszközök világában már elavultan hathat egy-egy asztali számítógép. Mindenki szeretné hordozni az eszközeit, már-már mobileszközökön meg tudunk oldani mindent. Mégis megvan a létjogosultsága egy fix installációnak, egy asztali PC-nek. Ezek közül az Ön számára a legjobb választás a keskeny PC lehet, lássuk, miért!

Stílusos

keskeny PC

A keskeny PC-k többek között megjelenésükkel is hódítanak. Asztali számítógépként is esztétikus, keskeny kivitelüknek hála egy keskeny PC ékköve lehet szobájának, nappalijának. Használhatja eldöntve vagy állítva, ami több variációs lehetőséget ígér. Méretének hála nem fog elfoglalni egy teljes asztalt, így több lehetősége is nyílik elhelyezésekor. 

Nagy teljesítmény

A keskeny PC-k nem csak hasonló, hanem egy az egyben ugyanazokkal a tulajdonságokkal lehetnek felvértezve, mint megjelenésben nagyobb társaik. Azaz komoly kis erőgépeket is össze lehet rakni egy-egy keskeny asztali számítógép gépháza alatt. Ráadul egy hordozható számítógéphez vagy telefonhoz képest egy asztali PC-nek van egy utolérhetetlen előnye. Ez pedig a monitor mérete. Ezt nem tudja helyettesíteni egyetlen mobiltelefon vagy hordozható számítógép sem. Ha grafikai vagy sok dokumentum együttes megnyitását igénylő feladatai vannak, akkor ahhoz nagy monitorra lesz szüksége. Ebben verhetetlenek lesznek az asztali PC-k. 

Tuningolható

További előnye egy ilyen gépnek, hogy bővíthető, vagy ahogy sokan mondják: tuningolható. Megvan annak a lehetősége, hogy amennyiben újabb, komolyabb igényei lesznek, nem kell kukáznia a számítógépet, mindössze bővíti azt. Így bővítheti később a memóriáját, más videókártyával erősítheti meg a grafikus teljesítményét, vagy a tárhelyét is növelheti, hogy csak párat megemlítsek.

Persze az első az legyen, hogy a jelenlegi igényeit teljesen kielégítő keskeny PC-t válassza. Ehhez nézze meg a PCbolt.eu keskeny PC kínálatát, ahol garantáltan megtalálja az igényeinek megfelelő modellt.

Energiatakarékos

Ahogy csökken a méret, egyre kompaktabbá válnak a számítógép alkatrészei, úgy csökken az energiaigényük is. Mindez anélkül, hogy a teljesítmény csökkenne. Manapság már sokkal kisebb energiaigénye van egy-egy alkatrésznek (sokkal komolyabb teljesítmény mellett), mint 10 vagy 20 évvel ezelőtt. Egy újabb pozitív tulajdonság, ami meggyőzheti arról, hogy a kompakt PC az egyik legjobb választás, ha asztali számítógépben gondolkozik.

Összegezve

Ha asztali számítógépek közül kell választania, akkor a keskeny PC-k mellett rengeteg pozitívum sorolható fel. Amellett, hogy hatalmas teljesítményre képesek, sokkal esztétikusabbak, mint nem keskeny társaik. Továbbá nem elhanyagolható szempont a bővíthetőségük sem, mely hosszú távra tervezhetővé teszi őket. Emellett hab a tortán az olcsóbb üzemeltetés. Én az Ön helyében eldőltnek tekinteném a keresést.