8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
15°
Csütörtök
10°
2024.04.22. hétfõ, Csilla
filter.hu filter.hu

A Google Search Console, mint a forgalomoptimalizálás eszköze

A Google számos ingyenes eszközt fejlesztett az évek során, amelyek kiválóan használhatók marketingcélokra. A Google Search Console is ebbe a csoportba tartozik. Lehetőséget ad, hogy áttekintsük, hogyan látja a keresőmotor a weboldalunkat, és még azt is meg lehet találni benne, milyen keresőkifejezésekkel érték el eddig az oldalunkat. A hasznosságán kívül ennek ismerete megdöbbentő felismerésekhez vezethet. Ennek járunk utána ebben a cikkben.

Hogyan látja a keresőmotor a weboldalakat?

Google Search Console

Nos, a Google folyamatosan finomítja a keresési algoritmusait. A technika fejlődésével már mesterséges intelligencia segítségével térképezi fel az oldalakat, és akár több ezer keresőkifejezés alapján állítja fel a találati listáit. A nem hirdetés útján a találati listába kerülést organikus elérésnek nevezik. Erre hajt a legtöbb weboldal-tulajdonos, hogy az organikus elérésekben is megszerezze az első tíz pozíció valamelyikét, de sokszor inkább az első három az ideális.

A Google Search Console nem csak a feltételezett, hanem a látogatók által ténylegesen megadott kulcsszavakat is ki fogja listázni nekünk, ami lehetőséget ad a tartalom továbbfejlesztésére, az adott kulcsszavak beépítésére. Megmutatunk egy olyan módszert, amelyet Ön is beépíthet a SEO optimalizálási stratégiájába. 

A Google keresőmotorja előbb-utóbb minden látható oldalt, aloldalt, blogbejegyzést megtalál és feltérképez, hacsak nem rendelkezett kimondottan másképpen. Éppen ezért erősen ajánlott, hogy mindenképpen hozzon létre Google Search Console fiókot, és kösse azt be a weboldalába. A Search Console olyan, mint egy ügyfélkapu, a Google ezen keresztül fog számunkra minden fontos információt megjeleníteni az oldalunkkal kapcsolatban. 

Search Console tudnivalók

A Google Search Console bekötése végtelenül egyszerű. Mint a többi ingyenes Google fejlesztőeszközhöz, ehhez is elég egy Gmail-fiók és az ezen keresztül történő regisztráció. Bár eredetileg Webmester Eszközök néven futott, és elég jelentős hozzáértést igényelt, időközben annyit fejlesztettek rajta, hogy ma már kis gyakorlással és utánaolvasással is könnyen el lehet igazodni rajta, és sok információhoz férhetünk hozzá a segítségével.

Senkit ne riasszon vissza a megadható paraméterek száma és látszólagos bonyolultsága. Talán azért is lett “műszerfal (console)” a neve, mert a repülő vagy autó műszerfalához hasonlóan rengeteg beállítást lehet végrehajtani, de az átlagos felhasználók számára a legtöbb beállításnál tökéletesen megfelel az alapértelmezett érték. A műszerfal jellemzője az is, hogy jeleznie kell a kiugróan magas vagy alacsony értékeket. Itt is figyelni kell a legjobban és legrosszabbul teljesítő kulcsszavakra.

A Search Console alatt több menüpont található, például: Teljesítmény, Index, Bővítések, Biztonsági és kézi műveletek, Régi eszközök és jelentések, Linkek. 

A Search Console alkalmazási lehetőségei többek között:

  • Külső és belső linkek feltárása 
  • 404-es oldalak feltérképezése 
  • Oldalindexelés gyorsítása 
  • A friss statisztikák alapján azonnali cselekvési lehetőség

A profi beállításokban szívesen segítenek a Toptarget Online Marketing Ügynökség szakemberei, akik megtanítanak olvasni az adatok között.

 

Hazai cikkek
Külföldi érdekességek
Hazai cikkek
Külföldi érdekességek
Hazai cikkek
Külföldi érdekességek
Hazai cikkek
Külföldi érdekességek
További anyagok