11 °C, Budapest
11 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
16°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

Válassz valami különlegeset szülinapra!

Közeleg egy születésnap és nem tudod, hogy mivel rukkolj elő? Különlegeset szeretnél, amivel senki más nem fog kedveskedni az ünnepeltnek? Lehetőség szerint légy egyedi, hogy érezze az ünnepelt, hogy fontos számodra.

Fő a kreativitás

Nagyon jó irányba haladsz, ha a kreativitást helyezed előtérbe, mivel ilyenkor automatikusan személyre szabott ajándékok között keresgélsz. Semmiképp ne várj addig, hogy az utolsó pillanatban válaszd ki a tökéletes ajándékot, hiszen a kapkodás nem fér össze a kreativitással. Persze valljuk be, ez a nehezebb út, hiszen sokkal könnyebb leemelni egy bonbont a boltok polcairól, mint kitalálni valami egészen különlegeset. A sablonos ajándékok ellenben kifejezetten unalmasak, hiszen ha te is beállsz a sorba, könnyen előfordulhat, hogy a bontás pillanatában 2 csomagból is hasonló, vagy még rosszabb, ugyanolyan ajándék kerül elő. Ez nem csak kellemetlen, de elég lelombozó is az ünnepeltnek, hiszen látható, hogy semmi időt nem fordított rá az ajándékozó. 

Hogy ezt elkerüld, mindenképp alaposan ismerd meg az ünnepeltet, tanulmányozd a szokásait, és találd ki, hogy minek is örülne igazán. 

ajándékötlet

A jelleg kérdése elengedhetetlen

Már az elején tedd fel magadnak a kérdést, hogy milyen jellegű ajándéknak örülne az ünnepelt. Inkább a humoros ötleteket díjazná, vagy épp a praktikus, esetleg a dekoratív darabokkal találnál telibe? A lényeg, hogy tudj meg minél többet az ünnepeltről, és annak fényében válassz ajándékot születésnapra!

Az is lehet, hogy nem tudsz eleget, így inkább vaktában lövöldözöl, mert nincs semmilyen kapaszkodód a választásnál. Ebben az esetben próbálj hallgatni a megérzéseidre, hiszen azok biztosan nem fognak csalni.

Mivel a figyelmesség a legfontosabb, így ha tudod, hogy a humor központi helyet foglal el az életében, akkor ebbe az irányba mozdulj el. Egy jópofa, személyes lábtörlő például sokat dobhat a hazaérkezés hangulatán. Amennyiben konyhatündér hírében áll, akkor pedig egy mókás kötényt szerezz be neki, amivel biztosan vicces lesz a főzés.

Ha inkább a praktikus dolgokat kedveli, akkor próbálkozz valamilyen ötletes háztartási kellékkel, esetleg olyannal, ami passzol a hobbijához. Egy személyre szóló bögre vagy esetleg olyan, amin üzenetet lehet hagyni, biztosan jó választás lesz. 

Végül pedig itt is igaz, amit nem győzünk hangsúlyozni, hogy légy kreatív, és fektess időt és energiát a keresésbe. Hidd el, hogy az emberek többsége sokkal többre értékel egy kevésbé drága, de egyedi ajándékot, mint egy nagyon drága, de személytelent. Éppen ezért törekedj arra, hogy egyszeri és megismételhetetlen legyen az ajándékod, akárcsak maga az ünnepelt. Hidd el, így Te leszel minden születésnapok királya!